Първата ни ракета Григор Димитров завърши участието си на Уимбълдън

...
Първата ни ракета Григор Димитров завърши участието си на Уимбълдън
Коментари Харесай

Малшанс: Контузия спря похода на Григор Димитров

Първата ни ракета Григор Димитров приключи присъединяване си на Уимбълдън след неочаквана травма. Българинът започва в Лондон против 93-ия в света Стив Джонсън и откакто завоюва първия сет с 6:4, при започване на втората част получи разтежение в лявото бедро.

Родната ракета опита да стисне зъби, само че при 5:2 гейма за американеца, Гришо даде знак, че няма да успее да продължи дуела.

Стив Джонсън започва нападателно и след осъществен ас и неточност на Григор Димитров бързо взе първия гейм. Гришо отвърна в своя сервис гейм и изравни за 1:1. Третият гейм бе равносилен, само че неточност в мрежата от страна на Гришо и мощен диагонал на американеца оформи 2:1 за Джонсън. В четвъртия гейм Григор още веднъж съумя да възвърне равенството. Джонсън бе напът да си обезпечи нов скорострелен задатък, само че нашето момче се подвигна и избави гейма на три пъти.

След серия от замени обаче американецът завоюва подаването си в най-дългия гейм досега. Гришо отговори с незабавен сервис гейм на 0. Непредизвикана неточност на Джонсън пък докара до първия пробив на Григор в мача. Българинът побърза да затвърди пробива си с нов гейм на 0, траял под една минута. Джонсън обаче също небрежно взе своя сервис гейм и принуди Гришо да сервира за продобиване на сета. В последната част родният тенисист стигна до три следващи сетбола, само че затвори сета още с първата си опция.

Началото на втория сет бе идентично с това на първия - бърз гейм на сметката на американеца. В опит да извърши начален удар във втория гейм, Гришо разтегна лявото си бедро, което докара до серия от неточности и медицински таймаут. След къса консултация с физиотерапевта, Гришо се насочи към съблекалнята, където да му бъде направена терапия.

Димитров въпреки всичко се завърна на корта, само че дискомфортът оказа въздействие и загуби подаването си. Джонсън се възползва от моментното разколебаване на Гришо и поведе с 3:0 гейма. Впечатляващи осъществявания на Гришо в идващия гейм му донесоха първи триумф в сета. Въпреки проблемите, Гришо съумя да върне пробива, а незабавно по-късно физиотерапевтите още веднъж се появиха на корта, с цел да окажат помощ на родната ракета. Два бързи гейма на Джонсън доведоха до 5:2 във втория сет, а Гришо даде знак, че няма да може да продължи дуела.

Така акцията за Гришо на Уимбълдън завърши по извънредно безразсъден метод, като занапред следва изясняване на травмата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР