Първата електрическа кола означава ново свикване за много хора не

...
Първата електрическа кола означава ново свикване за много хора не
Коментари Харесай

Съвети и табута за новобранците при елмобилите

Първата електрическа кола значи ново привикване за доста хора освен когато става въпрос за зарядни станции и пробег. Някои неща, които са били постоянно срещани в автомобил с мотор с вътрешно горене, са табу в електромобил. Специалистите имат забавни препоръки за новите притежатели на електрически коли.

Какво да извършите при положение на щета?
Колата стопира и първият инстикт на мнозина е да погледнат под капака. Въпреки това, неспециалистите не би трябвало при никакви условия да се пробват да пипат в двигателното поделение на електрическо транспортно средство. Преди всичко стойте надалеч от оранжеви кабели и съставни елементи с високо напрежение. Тук са нужни експерти със особено образование от пътна помощ или услуга за подвижност на производителя.

Мога ли да тегля електрическия си автомобил с въже?
По принцип не! В обособени случаи това зависи от модела и е посочено в инструкциите за употреба. Всеки, който погрешно тегли електрическа кола зад друга кола с въже, рискува огромни вреди на множеството модели. Когато се търкаля на личните си оси, електрическият автомобил може да генерира напрежение, което да повреди електронната система.

Изискване за изтегляне е лостът на скоростната кутия да е в неутрално състояние, само че превключването обаче е мъчно, когато батерията е изключена. Ако батерията просто се е изтощила, стартов пакет може да обезпечи мощността, нужна за превключване. В случай на повреда батерията нормално се изключва автоматизирано. Все отново е по-добре да изчакате пътната помощ. В множеството случаи бутането на автомобила настрана на малко разстояние от рисковата зона е безвредно.

Оставен сте блокиран с празна батерия?
Шофьорите на електрически коли би трябвало да извърнат изключително внимание на обсега и равнището на зареждане. Особено при шофиране по автомагистрала, където има риск от енергоемко запушване без варианти за зареждане наоколо. Всеки, който спре на автомагистралата поради празен контейнер или отпаднал батерия, основава проблем на пътя и в някои страни може да отнесе и санкция. Това може да се избегне посредством зареждане в точния момент.

Ако се случи пътен случай тъй като колата ви е обездвижена, носите и цялостна отговорност – наказателна и застрахователна поради неправилната си преценка. В допълнение има и разноски за изтегляне до най-близката станция за зареждане. Ако е контрактувано с производителя е включена помощ при положение на щета. Това включва и случай на разреждане на батерията, в случай че не е породено съзнателно.

Шофиране през вода?
Особено внимание е належащо, в случай че на пътя има вода, да вземем за пример заради мощен дъжд в подлези или в случай че водата излезе от крайбрежията си по време на наводняване. Ако не можете да предвидите дълбочината на водата, по-добре поемете по заобиколен път. Ако водата доближи купето, би трябвало да се извърши инспекция в сервиза, с цел да се изключи щета на електрониката. Това обаче важи и за моторите с вътрешно горене.

Измиване на мотора?
Табу за електрическа кола! Водата не би трябвало да попада в двигателното поделение, в противоположен случай електрониката може да се повреди. В съпоставяне с автомобила с вътрешно горене, електрическият автомобил има доста по-просто и по-чисто задвижване, което нормално е добре предпазено против нечистотия и влага, и съвсем не изисква поддръжка. Измиването на автомобила в автомивката не е проблем, в случай че уплътнението на двигателното поделение е към момента непокътнато. По-безопасно е обаче да избягвате потреблението на почистваща машина под високо налягане.

Как се застрахова електрическият автомобил?
Електрическите и хибридните транспортни средства най-добре е да са покрити за всички опасности с интегрирания електрически пакет. Това значи, че батерията ще е застрахована против съвсем всевъзможен тип вреди, заличаване или загуба. Това важи и за повреди, породени от късо съединяване на обвързваните модули и електрическата система.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР