Първата доставка на изтребителите F-16 ще дойде през 2025 г.,

...
Първата доставка на изтребителите F-16 ще дойде през 2025 г.,
Коментари Харесай

Ето кога получаваме първите изтребители F-16

Първата доставка на изтребителите F-16 ще пристигна през 2025 година, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, представен от Българска телеграфна агенция. От изявлението му също стана ясно, че страната ни ще договаря и с Италия за придобиване на една или две подводници.

Евтимов разясни, че министърът на защитата Драгомир Заков е назначил работна група, която да договаря за покупката на подводниците втора употреба.

Относно ремонта на МиГ-29 Евтимов сподели, че следва да се работи върху няколко разновидността за поддръжка. В този интервал обаче ще би трябвало да се откри решение за провеждането на Air Policing, тъй като е допустимо да има проблеми.

По мотив приключването в края на май на присъединяване на самолети от Нидерландия в взаимни задания по защита на въздушното ни пространство, адмирал Ефтимов уточни, че се беседва с други съдружници и скоро ще има информация.

Относно военнотехническата помощ за Украйна Евтимов сподели, че тази седмица се чакат украински експерти, с които да бъдат контрактувани съответни параметри в бъдещото съглашение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР