Първа на трибуната на Народното събрание ще се качи вицепремиерът

...
Първа на трибуната на Народното събрание ще се качи вицепремиерът
Коментари Харесай

Двама вицепремиери и девет министри на парламентарен контрол

Първа на трибуната на Народното събрание ще се качи вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова, а въпросът към нея е обвързван с появилите се в медийното пространство претенции на работодателските организации, за които има подозрения, че лишават права и придобивки на служащите и чиновниците в България.

Веднага след нея ще дава отговор вицепремиерът по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева. Към нея има адресирани три въпроса: предпочитаната стратегия от София, призната на Срещата на върха на Европейски Съюз за Западните Балкани; ръководството на недвижимата благосъстоятелност на българската страна в чужбина и позицията на Министерство на външните работи за данни и публикации в средствата за всеобща информация за неравнопоставено състояние и отнасяне на български жители, родители на деца в Норвегия.

Мерките за възстановяване на качеството на атмосферния въздух в Перник и сигналите за строителни действия по Черноморието – с това са свързани двете питания към министъра на околната среда и водите Нено Димов. Най-много въпроси са отправени до районния министър Петя Аврамова. Тя ще би трябвало да разясни пред депутатите по отношение на политиката на министерството по въвеждането в деяние на електронните винетки, ремонт на Дъгов мост над р. Русенски лом, положението на републикански път III-637, ремонт на пътя до село Скалско, както и по отношение на работата на компаниите, наети да поддържат държавните пътища в Смолянска област.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР