Първа инвестиционна банка предлага два нови продукта, предназначени за физически

...
Първа инвестиционна банка предлага два нови продукта, предназначени за физически
Коментари Харесай

Fibank с нови продукти “Еко портфейл” и “Златен портфейл”

Първа капиталова банка предлага два нови продукта, предопределени за физически лицаи бизнес клиенти - " Златен портфейл " и " Еко портфейл ". Те дават възможносттта клиентите да получават спомагателна рентабилност на спестяванията си - предимство, изключително скъпо във времената, в които се намираме сега.

При " Златен портфейл " - Fibank изплаща на падеж цялостния размер на предоставената от клиента сума по контракта. Портфейлът от активи влага във финансови принадлежности и до 10% в злато. Важно конкретизиране е, че доходността на продукта е обвързана с цената на златото. Валутата е в евро, като минималната сума е 50000 евро, а срокът 24 месеца. Няма предел на оптималната сума, само че клиентите е редно да плануват, че няма да имат опция да вършат довнасяне в границите на сегашния си контракт или да прекратят контракта предварително.

При повишение на цената на златото с 10% и над 10% за интервала на съглашението, на падежа на контракта Първа капиталова банка изплаща главницата плюс рентабилност в размер на 1% за целия интервал върху сумата на контракта. На процедура няма риск от загуба на средства, защото при повишение на цената на златото с по-малко от 10%, или при спад в цената на златото, или когато няма смяна за интервала на контракта, на падежа се изплаща размерът на предоставената сума. Допълнителен бонус е, че " Златен портфейл " няма такса за разкриване.Сходни характерности има и вторият нов артикул - " Еко портфейл ". При него още веднъж се изплаща на падеж минимум цялостния размер на предоставената от клиента сума по контракта.

Този портфейл, за разлика от първия, влага в облигации, които са основани на зелени планове и/или такива, основани на заеми за излъчвания парникови газове. Портфейлът от облигации е благосъстоятелност на банката, а всеки нейн клиент, който открие подобен артикул, има опция за приемане на рентабилност върху средствата си. Минималната сума още веднъж е50 000 евро, а срокът 24 месеца. Доходността се изплаща годишно и е резултат от предоставената сума, умножена по 50% от доходността на портфейла на банката. " Еко портфейл " е още едно доказателство за работата на Fibank в посока стимулиране на опазването на околната среда и намаляването на човешкия отпечатък. Друг новаторски артикул на Банката в тази сфера е фондът Sustainable Lady, част от програмата Smart Lady. Той е в поддръжка на новаторски зелени планове на български дами бизнесмени и е основан взаимно с колегата на Първа капиталова банка - Mastercard.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР