Партизанщината и партийният егоизъм, както и непрекъснатото саботиране на политическия

...
Партизанщината и партийният егоизъм, както и непрекъснатото саботиране на политическия
Коментари Харесай

Радан Кънев: Обществото ни плаща висока цена заради партизанщината и партийния егоизъм

" Партизанщината и партийният нарцисизъм, както и непрекъснатото саботиране на политическия развой от интегрирани с политиката мафиотски мрежи, имат голяма обществена цена за обществото ни. " Това написа на страницата си във Facebook евродепутатът Радан Кънев.

Вижте целия текст на поста му:

" Eдин от огромните опасности от следващ интервал на безредие и политически безпорядък (освен директния риск за националната сигурност) е тежко закъснение на работата по енергийна успеваемост и реновиране на постройките. А става дума за най-болезнения обществен въпрос - битовите сметки във време на (вероятно продължителна) енергийна рецесия.

Нужни са десетки законодателни промени и нови наредби и голяма ежедневна административна работа. Не просто,за да се съобразим с новите европейски правила, които се одобряват с неповторима за Европейски Съюз скорост, а с потребностите на обществото. Нужни са:

- Промени в Закон за устройство на територията и ЗУЕС + наредби към тях
- Бюджетна рамка за реновиране
- Национален проект за реновиране
- Социален климатичен проект за достъп до средствата в Социалния климатичен фонд на Европейски Съюз
- Дефиниране на енергийна беднотия и информация за съответните хора и фамилии, които попадат в тази категория
- Регистър на постройките с най-лоша енергийна успеваемост
- Създаване на центрове за обслужване на жителите и етажните собствености
- Създаване на нови финансови модели в сътрундичество с банки и други финансови институции

(И това е напълно дребна част от работата)

Нищо от това няма да се случи без работещо държавно управление и парламент с ясно единодушие за националните цели. Ни-що.

Днес участвах в семинар с представители на Европейска комисия, локалната власт и бизнеса по тематиката за реновирането, като докладчик в Комисията по околна среда на Екологичен потенциал по Директивата за енергийните характерности на постройките (#EPBD). И кметовете, и бизнесът са подготвени да работят. Те обаче нямат нужната поддръжка от централната власт. И няма по какъв начин да имат, в случай че централна власт... няма.

Партизанщината и партийният нарцисизъм, както и непрекъснатото саботиране на политическия развой от интегрирани с политиката мафиотски мрежи, имат голяма обществена цена за обществото ни. И това е единствено един образец... "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР