Германската външна министърка Аналена Бербок пристигна тази сутрин на посещение

...
Германската външна министърка Аналена Бербок пристигна тази сутрин на посещение
Коментари Харесай

Аналена Бербок изненадващо пристигна в Киев

Германската външна министърка Аналена Бербок дойде тази заран на посещаване в Киев, което не беше оповестено авансово заради съображения за сигурност, съобщи ДПА, заяви Българска телеграфна агенция.

Тя прикани за повече интернационална помощ за украинската въздушна защита предвид на протичащото сега съветско нахлуване.

Това е седмото пътешестване на Бербок в Украйна, откогато съветските сили нахлуха на украинска територия през февруари 2022 година

На западните съдружници им лишава прекалено много време, с цел да вземат основни решения за военната поддръжка за Украйна, съобщи в това време украинският президент Володимир Зеленски в изявление за „ Ройтерс “. Той прикани за следващ път за промяна на цялостния метод в процеса на даване на военна помощ за страната му.

Призивът за ускорение на помощта отразява възходящия напън, на който са подложени силите на Украйна по продължение на повече от 1000 км фронтови линии в североизточната, източната и южната част на страната.

Зеленски означи, че обстановката на бойното поле сега е “една от най-трудните ” от началото на пълномащабната съветска инвазия от февруари 2022 година.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР