Партийната телевизия на БСП, наречена Българска свободна телевизия (БСТВ) временно

...
Партийната телевизия на БСП, наречена Българска свободна телевизия (БСТВ) временно
Коментари Харесай

Телевизията на БСП засега няма да има излъчвания

Партийната телевизия на Българска социалистическа партия, наречена " Българска свободна телевизия " (БСТВ) краткотрайно стопира излъчванията, заяви пресслужбата на партията. Като причина се показва пренасяне на студиата и техниката в друга постройка, а в интервала, в който медията не работи, публицистите в нея ще бъдат в заплатен отпуск.

Според информация на " Дневник " студиата се реалокират от сегашната локация на БСТВ на ул. Индустриална в централата на Българска социалистическа партия на ул. Позитано 20. Администрацията на малкия екран, както и нюзрумът ѝ са били преместени в централата още преди време, а с освобождението на пространствата за студиата медията напълно ще освободи постройката в квартал " Хаджи Димитър ".

В известието от не се показва период, в който се чака да бъде възобновено излъчването на малкия екран, само че източници от управлението на социалистическата партия показаха пред " Дневник ", че това може да стане в границите на един до два месеца.

В някои медии беше оповестено, че в действителност малкия екран на Българска социалистическа партия изобщо няма да излъчва повече, като повода за това е финансовото положение на медията. Твърди се, че тя има задължения към Националната организация за приходите (НАП), както и за ток.

" Дневник " се свърза с представители на фондация " Дума ", която съгласно информация в Търговския указател е едноличен притежател на капитала на " Българска свободна медия " и на " Дума прес ", издаваща едноименния вестник ". Единият удостовери, че отговорности към Национална агенция за приходите малкия екран има, само че не и в такива размери, че да постанова преустановяване на излъчването. Другият сподели, че наемът в досегашната постройка е прекомерно висок и поради че в постройката на централата на Българска социалистическа партия има доста свободни пространства, е основателно БСТВ да се изнесе от ул. Индустриална 11. И двамата представители на фондация " Дума " показаха убеденост, че малкия екран на Българска социалистическа партия ще излъчва още веднъж.

" Дневник " се свърза и с представител на съвета по просвета и медии в Българска социалистическа партия, който съобщи, че този партиен орган неотдавна не е бил запознаван с финансовото положение на медиите на социалистическата партия. Източникът уточни, че последно преди повече от година, когато беше, се е коментирало недоброто финансово положение на партийните медии.

Като удостоверение за проблеми с финансовото положение на партийните медии на Българска социалистическа партия в средите на социалистите се счита и обява във " Facebook " на Стоил Рошкев, към този момент някогашен чиновник на малкия екран. " Сигурно към този момент сте видели надписа на канала на БСТВ, че малкия екран стопира краткотрайно от 2 май. Дали и по кое време ще почне още веднъж, това е тематика на други размишления ", гласи част от обявата му.



 Българска социалистическа партия публично записва референдума си против Българска социалистическа партия публично записва референдума си против " джендър идеологията "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР