Партията с най-много гласове в дясноцентристката коалиция на Италия ще

...
Партията с най-много гласове в дясноцентристката коалиция на Италия ще
Коментари Харесай

Джорджия Мелони се приближава към премиерския пост в Италия

Партията с най-вече гласове в дясноцентристката коалиция на Италия ще избере министър-председателя, в случай че блокът завоюва идните избори , взеха решение партиите от алианса в сряда, поставяйки крайнодесния водач на първа позиция за премиерския пост, предава Ройтерс.

Правителството на Марио Драги предходната седмица, отваряйки пътя за, като изследванията сочат, че десният алианс е в добра позиция да завоюва вота.

Изборът на претендент за министър-председател провокира напрежение в блока, който включва " Лига " на Матео Салвини, " Форца Италия " на Силвио Берлускони и " Италиански братя " на Мелони, която сега е най-популярната партия в обединението.

Италианските вестници оповестяват, че Берлускони се е тормозил , че вероятността Мелони да поеме властта ще възпре умерените гласоподаватели, поради постфашистките корени на нейната партия.

Сделката обаче удостоверява обичайно предписание в границите на блока.

" Коалицията ще предложи на президента на републиката за министър председател претендента, посочено от партията с най-вече гласове ", се споделя в изказване на дясноцентристките партии след среща на техните водачи.

Партията на Мелони събра единствено 4% на изборите през 2018 година , само че в този момент се счита, че ще завоюва повече от 23% , което я прави най-голямата партия в Италия пред главната лявоцентристка групировка " Демократическата партия " (ДП).

Миналата седмица Мелони съобщи, че Италия ще продължи да изпраща оръжие на Украйна и ще поддържа Киев във войната му против Русия, в случай че консервативният блок завоюва идните национални избори.

В случай на победа Мелони може да уточни и някой различен от своя лагер, в случай че реши.

Съгласно изборния закон на Италия 36% от парламентаристите както в горната, по този начин и в долната камара се избират въз основата на мажоритарния принцип, а останалите се избират посредством съразмерно посланичество въз основа на обособени партийни листи.

Тази смесена система облагодетелства партиите, които основават съюзи, с цел да избегнат размиването на поддръжката за тяхното политическо семейство.
 Италия още веднъж пред дългова рецесия
Италия още веднъж пред дългова рецесия

Това може да не е по силите на Марио Драги
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР