Партията на укриващия се в Дубай бизнесмен с 19 обвинения

...
Партията на укриващия се в Дубай бизнесмен с 19 обвинения
Коментари Харесай

Партията на Божков смени лидера си и ще обжалва отказа да участва във вота на 14 ноември

Партията на укриващия се в Дубай предприемач с 19 обвинявания Васил Божков " Българско лято ", която се оказа с нов ръководител, ще апелира пред Върховния административен съд решението на Централната изборна комисия (ЦИК), с което й отхвърля регистрация за присъединяване на парламентарните избори на 14 ноември. Причина за отхвърли е, че групировката не е предоставила уверение за настояща банкова сметка по отношение на условията на Изборния кодекс.

Партия " Българско лято " няма банкова сметка поради глобите по закона " Магнитски ", които Съединени американски щати наложи на Васил Божков при започване на юни т.г.

За решението на " Българско лято " да апелира акта на ЦИК заяви пред " Дневник " през днешния ден краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на групировката Константин Качулев. Оказа се, че предходния титуляр Борил Соколов е подал оставка преди три месеца по аргументи, които " не желае да разисква ", само че рокадата още не е вписана в съда.

Според Константин Качулев казусът със сметката идва от там, че след глобите на Съединени американски щати българските управляващи са присъединили " Българско лято " в лист, с който банките да не работят. Иначе партията е внесла изискуемият депозит от 2500 лв. за регистрацията посредством друга платформа за разплащане, само че в решението си ЦИК приема, че щом няма уверение за банкова сметка, изискванията на закона не са изпълнени.

Срокът за обжалване на решението е три дни.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР