Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на турския президент Реджеп

...
Партията на справедливостта и развитието (ПСР) на турския президент Реджеп
Коментари Харесай

Ердоган сложи начало на предизборната си кампания

Партията на справедливостта и развиването (ПСР) на турския президент Реджеп Тайип Ердоган публично стартира предизборната си акция през днешния ден преди президентските и парламентарните избори на 14 май, съобщи ДПА.

Опозиционните партии към този момент стартираха своите предизборни акции, които се организират в сянката на опустошителните трусове от 6 февруари, засегнали южната част на страната.
-->
След 20 години на върха на турската политика, в началото като министър-председател, а по-късно като президент, Ердоган е изправен пред сложна акция, отбелязва организацията.

Наред с изказванията за едва ръководство на рецесията след земетресенията, страната се сблъсква с годишна инфлация от към 50 %.

Сред тримата кандидати за президентския пост, водачът на лявоцентристката Народнорепубликанската партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу се счита за човек с най-хубави вероятности, показва ДПА. Кълъчдароглу е водач на алианс от общо шест политически обединения.

Прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН), която има поддръжката на близо 10 % от турския електорат, не е излъчила претендент. Това се счита за косвена поддръжка за Кълъчдароглу, написа още организацията.

В случай че нито един от претендентите не събере повече от 50 % от гласовете на първия тур от президентските избори, ще се организира балотаж две седмици по-късно - на 28 май.

Около 60,9 млн. души имат право да гласоподават в Турция и още 3,3 млн. души в чужбина. Голямата турска диаспора ще може да гласоподава от 27 април.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР