Партията на бившия министър на отбраната и бивши служебен премиерта

...
Партията на бившия министър на отбраната и бивши служебен премиерта
Коментари Харесай

Партията на Стефан Янев ще се казва ``Български възход`` |

Партията на някогашния министър на защитата и някогашни длъжностен премиерта Стефан Янев ще се споделя Български напредък. Това разгласи самият той във фейсбук профила си.

" Ние към този момент не можем да стоим безучастно! Време е да се събудим. Време е, в качеството ни на дейни жители, да поемем отговорност за ориста на личната ни нация и страна. В тази връзка, аз и група мои съидейници, взехме решение да сложим началото на нова политическа групировка, която нарекохме " БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД "! ", написа на профила на Янев.

Обяснението, което се дава за избора на име е следният: " Защото нашата отговорност е пред България и пред бъдещето на българските деца! Защото България е страна с хилядолетна история, съумяла да резервира своето име през превратностите на времето. Наш дълг е да продължим да го отстояваме и отсега нататък! Защото е извънредно време да спрем да приказваме за " непоклатимост " и " резистентност "! Стабилност и резистентност на какво?! На мизерията?! На ниските приходи?! На унизеното ни национално достолепие?! На обществения разпад?! На имитацията на народна власт?! "

Според обявата му било време да се заприказва за " ново начало " и че е пристигнало " време да си кажем, че безвремието, в което живеем и което ни е приковало на дъното, би трябвало да завърши ". Това можело да стане единствено тогава, когато " спрем да мислим, че безобразията на компрометирания политически хайлайф са наша орис, против която сме безсилни ".

Първото заседание на новата групировка ще се организира на 5 май.

Стефан Янев беше министър на защитата в съдружното държавно управление по-малко от 3 месеца, като беше заменен при започване на март с Драгомир Заков. Премиерът Кирил Петков разгласи в претекстовете за освобождението, че Янев води " лична външна политика ", че е споделил на държавното управление, че неговото оставане в кабинета е функционалност на стабилността на държавното управление и назова протичащото се в Украйна " интервенция ", а не война.

Генералът от запаса Стефан Янев оглавяваше двете служебни държавни управления на президента Румен Радев през предходната година и беше чиновник в президентството. 



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР