Партия Възраждане“ настоява министър-председателят Кирил Петков да възложи проверка на

...
Партия Възраждане“ настоява министър-председателят Кирил Петков да възложи проверка на
Коментари Харесай

Премиерът да възложи проверка на наличностите в Държавния резерв

Партия „ Възраждане “ упорства министър-председателят Кирил Петков да разпореди инспекция на наличностите в Държавния запас.

Според „ Възраждане “ направената по-рано през днешния ден от Петков поръчка за пазаруване на 1,5 млн. тона пшеница за обезпечаване на хранителни ресурси за популацията, води до подозрения дали се извършват подписаните контракти. Това сподели зам.-председателят на партията Петър Петров.

„ В нас битува едно подозрение, че е допустимо страната да заплаща едни хубави пари по подписани контракти за поддържане в хранилища на частни компании на хранителни артикули, първични материали и материали, само че същите да бъдат поддържани единствено на хартия и в това време същите да бъдат продавани на свободния пазар против облага, въпреки че е обвързване на тези компании, които имат подписани контракти с Държавния запас, да поддържат тези артикули, първични материали и материали в техните хранилища “, изясни той.

Правителството ще изкупи 1,5 милиона тона пшеница още тази седмица, с цел да обезпечи питателните доставки до реколтата през идната година. Това удостовери министър председателят Кирил Петков по време на блиц контрола в Народното събрание.

„ Да. Купуваме го по пазарни цени и ще бъде съхранено в складовете на държавния запас. Така че да сме сигурни, че българското население е обезпечено откъм зърно. Ще купим количество, задоволително за България да има до идната годишна продукция 2023 година. Което значи, че България ще има запас близо един и половина милиона тона “, съобщи той.

Премиерът опроверга информация за възбрана за експорт на зърно от страната ни. Ситуацията от през вчерашния ден с два спрени кораби от Агенция „ Митници “ Петков изясни с спомагателни инспекции на Агенцията.

„ Агенция „ Митници “ прави своите общоприети инспекции. Няма нищо изключително и в случай че всички инспекции минават по надлежния ред и всичко е добре, корабите потеглят “, уточни министър председателят.

Няма нарушени доставки на съветски нефт и газ, увери още министър председателят Кирил Петков в Народното събрание. Правителството работи по проект, при положение на риск за доставките от Русия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР