Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) ще инициира Национален референдум за

...
Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) ще инициира Национален референдум за
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Партия МИР ще инициира Национален референдум за промени в Изборния кодекс

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) ще инициира Национален референдум за промени в Изборния кодекс, които да подсигуряват провеждането на почтени и транспарантни избори в България. Това сподели по време на конференция в Българска телеграфна агенция ръководителят на партия МИР. Темата на конференцията, проведена от партия МИР, беше „ Защо ЦИК не съблюдава Изборния кодекс и обезсмисли машинното гласоподаване, което докара до неповторим избирателен безпорядък? Какво следва оттук насетне? “.

Партия МИР изиска незабавни промени в Изборния кодекс, където да се запише, че членовете на Централната изборна комисия се избират с конкурс на експертен принцип, а не посредством партийни квоти, както е сега. От партията оферират също по този начин в Изборния кодекс да се запише, че всеки член на ЦИК, РИК и секционна изборна комисия носи наказателна отговорност, ако се потвърди, че е подменил вота на българските жители или е подписал документ с погрешно наличие, какъвто е изборният протокол.

„ Партия МИР упорства новото Народно заседание да предприеме незабавни промени в изборното законодателство, които да подсигуряват провеждането на почтени и транспарантни избори в България. За тази цел още идната седмица партия МИР ще провежда публичен спор за нужните незабавни промени в Изборния кодекс, на който ще поканим всички политически партии, цивилен и неправителствени организации, които са за почтени избори в България “, съобщи водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че парламентарните и президентските избори са били извънредно неприятно проведени, а ЦИК е нарушила настоящия избирателен кодекс.

„ На процедура с издадените от ЦИК методически напътствията към районните и секционните изборни комисии машинните протоколи да се преписват и нанасят ръчно в книжен протокол като се изключи че изцяло се обезсмисли машинното гласоподаване, само че и се даде опция в изборните протоколи волно или несъзнателно да бъдат допускани неточности, т.е. да бъде сменен вотът на българските жители “, съобщи още Симеон Славчев.

" Машинният протокол не съответствува с ръчно написания, т.е. сменен е вотът на българските жители ", акцентира Славчев и добави: " може да го съпоставим даже с написването на документ с погрешно наличие, подобен документ, какъвто подписа Кирил Петков, апропо и даде звук в страната да се подписват документи с погрешно наличие и да не се носи наказателна отговорност и да остава безнаказан ".

Лидерът на партия МИР е безапелационен, че в Изборния кодекс би трябвало да се заложи, че всеки член на ЦИК, на РИК и СИК носи административно-наказателна отговорност за своя автограф и своите дейности.
Симеон Славчев: ЦИК обезсмисли машинното гласоподаване и докара до цялостен избирателен безпорядък
ЦИК обезсмисли изцяло машинното гласоподаване и докара до цялостен избирателен безпорядък. Това сподели ръководителят на партия МИР (Морал, Инициативнос...



Той попита още за какво ЦИК не са спазили Изборния кодекс, в който ясно е написано, че във всяка изборна секция би трябвало да има видеонаблюдение на процеса на преброяване на машинните разписки и оформянето на протоколите.

„ Партия МИР се пребори за машинното гласоподаване в България като първа стъпка за осъществяване на почтени избори, тъй като най-ценното нещо на машинното гласоподаване е, че отстрани субективната интервенция и изкривяването или подмяната на изборния резултат. Със своите умишлени дейности и неспазването на Изборния кодекс ЦИК ни върна във времената, когато членове на секционните комисии спяха по столовете и пейките в зала Арена Армеец “, беше безапелационен водачът на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР обявиха, че имат сигнали и за разминаване на вота в някои секции, на база на които може да се изиска анулиране на вота. Те упорстват да бъдат отворени и тествани и съпоставени изборните документи като машинните разписки, машинните протоколи и ръчно преписаните такива във всички изборни секции, в които има подозрения за замяна на вота. От партията упорстват също по този начин служебният вътрешен министър Бойко Рашков да се самосезира и да вземе отношение за изборните нарушавания и основания от ЦИК безпорядък.

„ Обръщам внимание на всички български жители, че в последните месеци като се изключи че жестоко се нарушава Конституцията и законите на страната, се неглижира това, което е сериозна опасност за държавността. Нещо повече – индивидът, който наруши Конституцията, в деня на изборите изцяло съзнателно и целеустремено наруши и Изборния кодекс, показвайки демонстративно, че той е над всички закони в страната. Същият човек в този момент се самопредложи за министър-председател “, сподели още ръководителят на партия МИР Симеон Славчев.
Симеон Славчев: Гласувах България да стане мощна и индустриална страна
Гласувах България да стане мощна обществена и индустриална страна, а българският народ –проспериращ и благополучен. Това съобщи председа...

Той съпостави избора на Кирил Петков за министър или министър-председател с този на Делян Пеевски за началник на ДАНС.

„ Всички приказват от заран до вечер за господство на правото и закона, само че в този момент пристигна момента всеки със своите каузи да потвърди, че е за тях. Всеки депутат, който гласоподава за министър или министър-председател да бъде определен човек, който е нарушил Конституцията и съзнателно е подвел президента на България, подписвайки документ с погрешно наличие, би трябвало да знае, че той става съпричастен към закононарушенията на Кирил Петков. Такъв депутат не може в никакъв случай повече да приказва и претендира за господство на правото и закона, да не приказваме за осъществяването на каквото и да било промяна в правосъдната система “, съобщи още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Той акцентира, че партия МИР постоянно е работила и ще продължава да работи кардинално и поредно и ще се бори до дъно за провеждането на почтени избори в България.

„ За нас от партия МИР преходът в България ще свърши тогава, когато в страната се проведат почтени избори. Това е наша национална идея и призоваваме всички българи да се причислят и борят дружно с нас за нея “, съобщи Симеон Славчев.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР