Партия ГЕРБ призова президента Румен Радев по най-бързия начин да

...
Партия ГЕРБ призова президента Румен Радев по най-бързия начин да
Коментари Харесай

ГЕРБ викат Радев на помощ, искат да действа незабавно

Партия ГЕРБ прикани президента Румен Радев по най-бързия метод да издаде декрет за предварителни парламентарни избори, в случай че в понеделник мандатът за сформиране на държавно управление не бъде върнат с претендент за министър-председател в 17:00 часа. Апелът им бе насочен на ексклузивен брифинг в централата на политическата мощ.

От изминал запис от съвещание на ПГ на "Демократична България " (ДБ) в Народното събрание излиза наяве, че мандатът съзнателно се бави, изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Противоконституционно е Корнелия Нинова и Христо Иванов да се произнасят за избори на 16 октомври, по тази причина призовахме президента Румен Радев, в случай че в понеделник в 17:00 часа мандатът не бъде върнат, да издава декрет за предварителни избори, разяснява тя.

Опозицията има всевъзможни благоприятни условия да се опълчва на неверните решения на ръководещите, уточни Атанасова в отговор на въпрос дали като парламентарна група ще подхващат някакви дейности. Депутатът напомни, че те не вземат участие при обезпечаването на кворум за начало на пленарните съвещания. Според нея още веднъж може да се стигне до обстановка Конституционният съд да бъде сезиран поради признатите през днешния ден правила за избор на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на незаконно добитото имущество (КПКОНПИ) и поради самия антикорупционен закон, който следва да бъде гласуван в залата.

От въпросния изминал запис излиза наяве, че в случай че някой си направи "бухалка " от КПКОНПИ, то различен желае да взе участие в работата на тази "бухалка " и да я управлява по време на избори, сподели Атанасова, като посочи, че цитира ръководителя на ПГ на Демократична България Христо Иванов.

Чухме, продължи Десислава Атанасова, и че "Има подобен народ " към този момент били със статут на търпими членове на обединението, само че в този момент обмислят по какъв начин да им кажат, че няма да имат министри. Както и признанието на Иванов, че Демократична България вземат участие в диалозите с осведомителна цел. Тези, които лъжат повече от седем месеца, че имат желание да се борят с корупцията, вършат едно само нещо - вземат участие в диалозите с осведомителна цел, поддържат словесната еквилибристика, заключи Атанасова.

От изтеклия запис за мен излиза наяве, че съдружните сътрудници са наясно, че са съучастници в превръщането в лична бухалка на една институция, която би трябвало да се бори с спора на ползи, с корупцията, желаят да са част от механизма, който държи и размахва тази бухалка, на собствен ред разяснява зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Най-тъжното е не това, което е в записа, а че не чух угрижен коментар за идеологическите разлики сред партиите, за битка с корупцията, която е приоритет за Демократична България, означи и Томислав Дончев, зам.-председател на партията. Не се вълнуват има ли газ, по какъв начин да бъде укротена инфлацията - в записа се чува за пари, за бухалка, добави той. Докато вие сте на спектакъл, ви грабят домовете - това се случва сега, приказваме за коалиция, която е срещу българите, уточни Дончев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР