Партия ГЕРБ дава извънреден брифинг по важните политически теми, които

...
Партия ГЕРБ дава извънреден брифинг по важните политически теми, които
Коментари Харесай

ГЕРБ сензационно: Ментетата на Кирил Петков готвят да ни оствят 40 милиарда държавен дълг!

Партия ГЕРБ дава ексклузивен брифинг по значимите политически тематики, които белязаха миналата седмица. „ За първи път в историята виждам държавен бюджет за три месеца “, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.  Кирил Ананиев съобщи, че има 30 годишен стаж във финансовото министерство и само през 1997 година е виждал сходно нещо. Той добави, че заложеният недостиг от 4,1% ще премине над 6% и то преди заложената от държавното управление актуализация в средата на годината.

Другото, което тормози Ананиев е оповестяването, че ще се тегли държавен дълг от над 7 милиарда лв., а всяка друга година по нови 9 милиарда лв..

Той посочи, че изплащането на тези задължения ще става или с нарастване на налозите или с тежка дългова серпантина. Ананиев добави, че към момента не се знае какъв недостиг ще пристигна при предстоящата актуализация в средата на годината.

Делян Добрев от своя страна сподели графики, на които се виждат задълженията на страната, като пред 2024 година ще стигнем над 40 милиарда лв..

По думите на някогашния финансов министър всичко това, което се случва сега от ден на ден ни отдалечава от приемането в еврозоната.

Делян Добрев съобщи, че дълго време е мислил какъв е подлият план на това да се мисли бюджет за три месеца, като е схванал, че това в действителност са смяна на цели през три месеца. Той напомни, че всички политически поръчки са били, че Автомагистрала „Хемус“ ще се дострои на база на нови контракти.

„ След година цялостен застой виждам, че сектора след Боаза се строи. На база на какви контракти се строи? Нали инхаус процедурите бяха неприятни?“, запита Добрев.  Той напомни, че няма да се строи тунелът под Шипка, а е по-добре да има четири ленти, като посочи, че довеждащият път до там е двулентов като попита по какъв начин ще се разшири.

„ Последният анонс е, че той все пак ще се строи, само че защо ни бяха тези колебателни решения. С сътрудниците занапред ще вършим разбор на оферти ни държавен бюджет, само че и в предварителния разбор има терзания, че европейското финансиране ще се замести с дългово такова “, сподели Добрев.

Той разгласи, че при тази власт страната ни не е получила нито цент европейско финансиране.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР