Партиите пренебрегват здравия разум, добави още президентът„Мисля, че партиите пренебрегват

...
Партиите пренебрегват здравия разум, добави още президентът„Мисля, че партиите пренебрегват
Коментари Харесай

Радев: Решението на НС е опасна стъпка към въвличане на България във войната

Партиите подценяват здравия разсъдък, добави още президентът
„ Мисля, че партиите подценяват здравия разсъдък. Решението е рискова стъпка към въвличането на България във войната. Конфликтът по никакъв начин няма да бъде къс, той ще се разраства. Очаквам в действителност рационални решения. Формулировката „ военно-техническа помощ “ е задоволително разтеглива и рискована. “ Така разяснява решението на Народното събрание за даване на военно-техническа помощ на Украйна президентът Румен Радев.

„ Войната, която бушува директно до нас и която до скоро считахме за немислима, изисква държавническо държане и съответни решения, които да укрепват националната сигурност, “ разяснява пред публицисти президентът след водосвета на бойните флагове по случай Деня на храбростта и Българската войска.

Той посъветва политиците да не дълбаят разделяне в обществото.

„ Недопустимо е в центъра на столицата да се основават конфликти във връзка с войната. По българските улици би трябвало да се веят български флагове “, сподели още Радев и добави: „ Всеки, който по един или различен метод придвижва тези пристрастености в България, би трябвало да бъде подготвен да понесе своята отговорност. “

Запитан за политическия план на Стефан Янев, който беше министър председател в последните два служебни кабинета, Радев сподели:

„ Назначените от мен министри бяха мощни, когато работеха дружно в назначения от мен кабинет, само че впускането в партийната политика се оказва за доста от тях непостижима. Това се случва за повторно.

„ Грешно схващане е да се преписват партии на президента. Аз не работя с подставени лица “, отговори Румен Радев на въпрос дали той е в основата на този план.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР