Партиите от управляващата коалиция да намалят червените линии помежду си

...
Партиите от управляващата коалиция да намалят червените линии помежду си
Коментари Харесай

Андрей Гюров към коалицията: Стига извиване на ръце, да бъдем отбор

Партиите от ръководещата коалиция да понижат алените линии между тях и извиването на ръце и да работят като един тим, тъй като има доста още какво да свършат. С този апел се обърна към сътрудниците си ръководителят на групата на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров. Той изчете декларация за старта на новия политически сезон.

" Живеем в най-тежките за България и Европа времена за последните 70 година - война, галопираща инфлация и жестока енергийна рецесия. Дойде времето да заявим къде стоим и да сложим на тестване ценностната си система. Всеки народен представител носи голяма отговорност и сме изправени пред обстановка да кажем от коя страна стоим - от страната на свободата или на диктатурата ", стартира Гюров с тематиката за войната в Украйна.

" Ще сведем ли глава пред рекетьора, насилника и агресора или ще се нареждаме като водач на Балканите ", попита той и съобщи, че страната ни ще отстоява енергийната взаимозависимост.

Изборът не би трябвало да е комплициран, в случай че агресорът не се месеше от години във вътрешната ни политика посредством медии и купени политици, изясни Гюров.

Досега бяхме обсъждани като новите, неопитните. Това време свърши, зарече се шефът на депутатите от " Продължаваме промяната ". И изясни, че партиите в ръководещата коалиция са се обединили да вършат промени и да утвърдят България като мощен член на Европейски Съюз и НАТО.

Политическа партия ще поеме водеща роля, отредена ни от гласоподавателите като водеща политическа мощ. Оценяваме всичко, което свършихме дружно за тези 5 месеца - макар саботажите от опозицията, обърна се Гюров към сътрудниците си.

И изброи какво е реализирано дотук: от 1 май повдигане заплатите на медицинските сестри и лекарите, от 1 април вдигнати учителските заплати, изплатени големи обезщетения за ток и газ, оправен Плана за възобновяване и резистентност, обезпечени добавки към пенсиите. Ускорихме работата по интерконектора с Гърция и " Чирен " - планове, които бяха затлачвани от Борисов и в услуга на Путин, добави Гюров. Изтъкна също, че е възобновен постоянния парламентарен надзор

Отнехме бухалките и преторианската войска на Гешев, а Цацаров към този момент не е в КПКОНПИ, сподели още той. Направихме КЕВР още веднъж способен регулатор, който следи за интереса на българския консуматор, а не обслужва непознати ползи.

Имаме и ще свършим още доста работа. Време е да понижим алените линии и извиване на ръце. Нека не забравяме защо ни изпратиха хората, ние сме един тим, обърна се Гюров към останалите три партии в обединението.

Той се обърна се и към ГЕРБ и Движение за права и свободи, като ги подлага на критика, че не са били градивна съпротива, а са саботирали държавното управление и са опитвали да реализират оставката му. Няма да станете градивна съпротива, в случай че хората не усетят най-малко малко примирение и смирение. Хората отвън вашия електорат не желаят да чуят за партиите ви, сподели им Гюров.

Имате късмет да бъдете част от градивните решения за България. От вас зависи дали ще се разграничите от компрометираните ви водачи или ще се оставите да ви завлекат на дъното. Дотогава стойте надалеч от ръководството на страната, предизвести Гюров ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Той изброи и целите на болшинството за идната сесия - омекотяване на ценовия потрес, скоростни законодателни промени, нужни за осъществяване на проекта за възобновяване и др
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР