Парти Воля предлага Симеон Найденов за председател на Комисията за

...
Парти Воля предлага Симеон Найденов за председател на Комисията за
Коментари Харесай

Воля пусна предложение за шеф на КПКОНПИ

Парти Воля предлага Симеон Найденов за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ). Това оповестиха от пресцентъра на партията.

Депутатите  от обединението се водят от правилото, че за всеки значим пост като този би трябвало да има опция за избор и конкуренция на персони. „ Квалификацията и професионалният път на господин Найденов по неоспорим метод потвърждават, че с богатия си опит и персонални качества той може да способства за постигането на по-добри резултати при противодействието на корупцията ”, разясниха от Воля.

„ Найденов е роден през 1951 година в село Белоградец, област Варна. Има над 35 години юридически стаж, заемал е длъжности, изискващи взимането на виновни и бързи решения, както за предотвратяването на закононарушения, по този начин и за разкриването на такива. Завършил е юридическото си обучение в Москва, а професионалната му кариера започва в структурите на Министерство на вътрешните работи във Варна. През 1998 година е вписан като юрист в Адвокатска гилдия. От 2017 година е депутат в 44-то Народно заседание от политическа партия Воля. Член на Комисията по правни въпроси и на Комисията по битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос ”, прецизират от там.

„ Посочените обстоятелства ни дават съображение да считаме, че препоръчаният претендент изцяло дава отговор на условията на член 8, алинея 2 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Притежаваните от господин Симеон Найденов безспорни високи професионални и нравствени качества, висше юридическо обучение и дълготраен юридически стаж, са съществени причини да бъде препоръчан за заемането на висшата обществена служба - ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество “, написа в претекстовете на предлагането на Воля.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР