Парламентът завря след предупреждението на Москва, че може да скъса

...
Парламентът завря след предупреждението на Москва, че може да скъса
Коментари Харесай

Високо напрежение за руската нота. Петков се крие от парламента

Парламентът завря след предизвестието на Москва, че може да скъса дипломатическите си връзки с България, в случай че кабинетът не анулира решението си за изпъждане на 70-те съветски дипломати.

Извънреден председателски съвет бе призован по искане на " Възраждане ". Лидерът Костадин Костадинов настоя образецът в оставка Кирил Петков и министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска незабавно да се явят в пленарната зала, с цел да дадат уточнения по проблема.

От " Възраждане " упорстват и президентът Румен Радев да свика незабавно съвещание на КСНС.

Костадинов посочи, че са разбрали за нотата от медиите и незабавно са поискали председателският съвет да се събере незабавно. По думите му настояването да се извикат Петков и Генчовска - дружно с екипа й, е било признато.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова означи, че не желаят чуване, а информация. По думите ѝ изпълняващият длъжността ръководител на Народно събрание Мирослав Иванов е поел ангажимент да се свърже с Министерство на външните работи и Министерски съвет. Смятаме, че такава информация би трябвало да бъде предоставена на формат председателски съвет, акцентира тя.

Председателят на ПГ на " Демократична България " Христо Иванов сподели, че не знае какво написа в нотата. И посочи, че са се събрали на председателски съвет, с цел да обсъдят по какъв начин тази информация да бъде изискана посредством административни канали.

Повече от час народните представители чакаха безуспешно Петков. Накрая стана ясно, че министър председателят се крие и няма да се яви в Народно събрание. От Министерски съвет разбрали, че председателският съвет бил не поради Москва, а поради горивата, по тази причина Петков нямало да върви в Народно събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР