Парламентът взе решение за откриване на Медицински факултет в Университета

...
Парламентът взе решение за откриване на Медицински факултет в Университета
Коментари Харесай

Бургас се сдоби с медицински факултет

Парламентът взе решение за разкриване на Медицински факултет в Университета " Проф. доктор Асен Златаров " в Бургас. Предложението на Министерския съвет за разкриването на новия медицински факултет беше признато от депутатите с 91 гласа " за " и един въздържал се.

Откриването на Медицински факултет в структурата на Университета " Проф. доктор Асен Златаров " -Бургас е по предложение на Академичния съвет на висшето учебно заведение и въз основа на позитивно оценен от Националната организация за оценяване и акредитация план.

Академичният състав в новото звено ще се състои от 54 индивида, разпределени в 9 катедри. За провеждането на клиничната процедура на студентите, университетът е планувал да подписа контракт с университетската регионална болница в Бургас и с частната университетска болница “Дева Мария “ на някогашния народен представител от ГЕРБ Семир Абумелих.

В Медицинския факултет ще се приготвят лекари за потребностите на района и страната, за системата на незабавна здравна помощ, извънболнична и болнична здравна помощ, както и за потребностите на други структури на националната система за опазване на здравето.

Заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков уточни, че Министерството на здравеопазването поддържа тази самодейност на бургаския университет, поради районните диспропорции по отношение на съществуването на медицински фрагменти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР