Парламентът увеличи мандата на Комисията за защита на конкуренцията от

...
Парламентът увеличи мандата на Комисията за защита на конкуренцията от
Коментари Харесай

Парламентът „награди“ този състав на КЗК с още две години мандат


Парламентът усили мандата на Комисията за защита на конкуренцията от 5 на 7 години. Депутатите гласоподаваха дефинитивно текста в закона, препоръчан от ГЕРБ, съобщи БНР.

Предложението за увеличение на мандата на членовете на регулаторния орган бе оспорено от Българска социалистическа партия. Депутатът Крум Зарков го дефинира като безспорна надменност от страна на ГЕРБ, които награждават настоящия състав на комисията: „ За работата ѝ по пазара на горивата ли?! За решенията в региона на енергетиката ли?! За прозрачността при отводите надлежно позволенията за придобиване на медии ли?! За практиката в региона на публичната поръчка, където ролята на Комисия за защита на конкуренцията е решаваща?! За това ли ги награждавате? Или за зрелищната им интервенция на пазара на детски играчки, няколко дни откакто притежателят на магазина си е разрешил обществено да поддържа антиправителствения митинг? “

Текстът бе гласуван и по този начин комисията ще бъде със 7-годишен мандат. Членовете ѝ могат да бъдат преизбирани, а отстраняването им е извънредно мъчно.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР