Парламентът ще изиска мерки, които да позволят на хората с

...
Парламентът ще изиска мерки, които да позволят на хората с
Коментари Харесай

Защита на правата на хората с увреждания

Парламентът ще изиска ограничения, които да разрешат на хората с увреждания да вземат участие в обществения живот и на пазара на труда, и ще предложи способи за справяне с дискриминирането.

Очаква се членовете на Екологичен потенциал да потвърдят, че правото на хората с увреждания да живеят без значение би трябвало да бъде изцяло обезпечено посредством политики и законодателство, ориентирани към приобщаване, които да изкоренят стандартите и дискриминирането.

Проектодокладът, който евродепутатите ще обсъдят в понеделник и ще гласоподават във вторник, преглежда достъпа до пазара на труда като основен параметър за тази цел, като приканва Комисията да създаде европейска правна рамка за приобщаващи предприятия и да се приключи цялото финансиране от Европейски Съюз за сегрегирани среди. Текстът преглежда също по този начин дискриминирането в разнообразни области, в това число насилието, учредено на пола, хората, на които се отхвърля достъп до заведения за полово и репродуктивно здраве, отводът на осведомено единодушие във връзка с използването на контрацептиви и насилствената дезинфекция, както и хората, лишени от дееспособност да вземат лични решения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР