Парламентът събра кворум от 184-ма регистрирани депутати и започна работа.

...
Парламентът събра кворум от 184-ма регистрирани депутати и започна работа.
Коментари Харесай

Парламентът събра кворум: Започват дебатите за втория вот на недоверие

Парламентът събра кворум от 184-ма регистрирани депутати и стартира работа. Първа точка е разискване на втория избор на недоверия към кабинета за несправяне на държавното управление в бранш „ Отбрана и сигурност “ , импортиран от Българска социалистическа партия, с подписите на „ Възраждане “ и „ ИТН “.

Част от претекстовете на вота е и тематиката Шенген . В взаимозависимост от това – по кое време ще е краят на разискванията ще бъде планувано и самото гласоподаване. Според правилника на Народното събрание, това би трябвало да бъде не по-рано от 24 часа след привършване на дебатите.

Първият избор на съмнение за държавното управление на Николай Денков беше обвързван със бранш „ Енергетика “ и не мина в пленарна зала. Вносителите и тогава бяха „ Българска социалистическа партия за България “, Има Такъв Народ и „ Възраждане “.

В началото на днешното пленарно съвещание клетва поставиха четирима нови народни представители . Вера Александрова от „ Възраждане “ влиза, като народен представител от избирателен регион Видин на мястото на Валери Сираков. Манол Манолов от „ Българска социалистическа партия за България “ влиза като народен представител от Пловдивски избирателен регион на мястото на Калин Калапанков. Валентин Радев от ГЕРБ-СДС става народен представител от 24-и избирателен регион София на мястото на Евгения Алексиева.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР