Парламентът реши да се образува предприятие Държавна петролна компания“. Това

...
Парламентът реши да се образува предприятие Държавна петролна компания“. Това
Коментари Харесай

Парламентът разреши 100 държавни бензиностанции

Парламентът реши да се образува дружество „ Държавна петролна компания “. Това се случи откакто депутатите одобриха на второ четене измененията в Закона за държавните запаси и военновременните ресурси.

С това решение се дава зелена светлина за основаването на 100 държавни бензиностанции. Те ще са под контрола на новата " Държавна петролна компания ", а тяхната цел ще е да оферират горива с минимална надценка и по този начин да контролират пазара.

Предприятието ще е със статут на държавно дружество. Съгласно признатите текстове то е юридическо лице със седалище София, не е комерсиално сдружение и не образува и не разпределя облага. Структурата, устройството и активността на предприятието, пълномощията и отговорностите на органите за ръководство, се дефинират с устав, признат от Министерски съвет.

Условията, редът и периодите за реализиране на взаимоотношение сред организацията и предприятието се уреждат със съглашение. Основен предмет на активност на предприятието е основаване, запазване, запазване, възобновяване и продажба на държавни запаси и военновременните ресурси от петрол и нефтопродукти по този закон. Основният предмет на активност ще включва още основаване, запазване, възобновяване и продажба на ресурси от петрол и нефтопродукти от Закона за запасите и нефтопродуктите, както и ръководство, поддръжка, употреба и създаване на петролни бази за запазване на запаси и резервира от петрол и нефтопродукти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР