Парламентът прие промени в Закона за физическото възпитание и спорта

...
Парламентът прие промени в Закона за физическото възпитание и спорта
Коментари Харесай

Парламентът прие промени по отношение на средствата от спортния тотализатор

Парламентът одобри промени в Закона за физическото образование и спорта на първо и на второ четене. Вносители на законопроекта са Александър Иванов от ГЕРБ и група народни представители.

С признатите промени се основава механизъм, по който отчисляваните приходи от Държавно дружество Български състезателен тотализатор по сметка за непознати средства на Министерство на младежта и спорта ще могат да бъдат прехвърляни в бюджета и да се изразходват за потребностите на физическото образование и спорта, както и за поддържане, ремонт, реорганизация, изцяло възобновяване или основаване на нови спортни обекти или уреди в държавните и общинските учебни заведения.

Бюджетните връзки по администрирането на постъпленията от Българския състезателен тотализатор са регламентирани в Закона за обществените финанси, според който тези приходи се плануват като неданъчни доходи, постъпват по сметката за непознати средства и се разходват посредством бюджета на Министерството на младежта и спорта, изясни при показване на претекстовете Александър Иванов. По думите му набраните досега средства по сметката на министерството не могат да бъдат изразходвани по предопределение и по тази причина се постанова смяна в закона.

Според Ирена Димова от ГЕРБ заинтригувани от измененията са всички жители, които се занимават с физическа интензивност и спорт, както и държавните и общински учебни заведения. Ще се обезпечи механизъм и ред, по който постъпленията от тотото да бъдат разходвани за подкрепяне на физическото образование и спорта в страната, както и за поддържане, ремонт, реорганизация, изцяло възобновяване и основаване на нови спортни обекти или уреди, сподели още Димова.

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов от Обединените патриоти означи, че предлагането за смяна е несъмнено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР