Парламентът отхвърли вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов

...
Парламентът отхвърли вота на недоверие към правителството на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Вторият вот на недоверие към кабинета не мина

Парламентът отхвърли вота на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов със 131 гласа " срещу ", съобщавяа BTV.

От гласувалите 235 народни представители 104 бяха " за ", а 131 - " срещу ". " За " гласоподаваха депутати от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

" Против " бяха от ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля ".

При гласуването в пленарна зала участваха министри от кабинета. Антон Кутев от Българска социалистическа партия изиска министър председателят Бойко Борисов също да пристигна в пленарната зала.

Опозицията изиска свалянето на кабинета " Борисов 3 " с аргумента, че ръководещите са се провалили с политиката си в бранш " Сигурност ".

Дебатите по вота се организираха на изключително пленарно съвещание във вторник и продължиха едвам час и половина, което докара до взаимни обвинявания сред ръководещи и съпротива. ГЕРБ укори Българска социалистическа партия, че изказванията им, записани в претекстовете, са несъстоятелни и даже не са употребявали цялото време за изявления на парламентарната група, с цел да ги аргументират.

От своя страна опозицията упрекна депутатите от ръководещото болшинство и министрите, присъстващи на полемиката, че не са взели думата, с цел да защитят държавното управление.

Това е вторият избор на съмнение против кабинета " Борисов 3 ". Първият бе импортиран още веднъж от Българска социалистическа партия при започване на годината и бе обвързван с тематиката " корупция ". По конституция, с цел да бъде сполучлив вотът, а кабинетът – свален, са нужни гласовете на най-малко 121 народни представители.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР