Парламентът отхвърли проекторешението, внесено от БСП, за освобождаване на Емил

...
Парламентът отхвърли проекторешението, внесено от БСП, за освобождаване на Емил
Коментари Харесай

Емил Христов остава зам.-председател на парламента

Парламентът отхвърли проекторешението, импортирано от Българска социалистическа партия, за освобождение на Емил Христов като заместник-председател на Народното събрание. От 189 дали своят вот депутати 71 бяха "за ", а 118 бяха "против ".

Българска социалистическа партия изиска оставката на Емил Христов, тъй като неопуснал майките на деца с увреждания да влязат в Народното събрание макар отправена покана за посещение. Според социалистите е скандално тези родители да бъдат оставени да чакат с часове на тротоара пред Народното събрание. След случая зам.-председателят се извини на родителите и изясни, че не е знаел, че са поканени от Българска социалистическа партия в Народното събрание.

Искането за оставка породи нови разногласия сред ръководещи и съпротива. От "Воля " оповестиха, че ще поддържат Емил Христов, а Движение за права и свободи - че няма да вземат участие в гласуването. Така "за " оставката на заместник-председателя на Народното събрание гласоподаваха единствено депутатите от Българска социалистическа партия.

"Парламентът не е просташки общ брой, гласоподавателите не са ни пратили тук да смъкваме този или оня, а да одобряваме закони, които да са в тяхна изгода ", съобщи Станислав Станилов от Обединени патриоти. Според него самоунижението на събранието не носи никакви политически дивиденти.

"Вие не решавате проблемите, а ги замазвате. Исканата оставка не е нито за похищение на вниманието, нито за принизяване на дебата. Емил Христов направи груба неточност, а всички политици са длъжници на хората с увреждания ", съобщи Антон Кутев от Българска социалистическа партия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР