Парламентът отхвърли предложението на най-голямата опозиционна партия правителството да има

...
Парламентът отхвърли предложението на най-голямата опозиционна партия правителството да има
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха предложението да се договори доставка на „Спутник V“

Парламентът отхвърли предлагането на най-голямата опозиционна партия държавното управление да има право да договаря за доставка и на съветската ваксина „ Спутник V “.

Министерският съвет да предприеме всички нужни дейности за осъществяване на своевременни съвещания с Европейската комисия за изследване на опцията за покупка на ваксини, които са получили позволение за приложимост в страни отвън Европейски Съюз и Европейското икономическо пространство, одобриха депутатите.

В хода на дебатите не изключиха потребността от бърза реакция за прибавяне на ваксини у нас. Но ръководещите са безапелационни, че това би трябвало да се случи със съблюдаване на европейското законодателство и утвърждението на съветската ваксина от Европейската организация по медикаментите.

Стана ясно, че до месец е допустимо съветската ваксина да бъде утвърдена от европейския регулатор.

В последния работен ден на 44-ото Народно заседание прозвучаха и политически заявления.

Парламентът отсрочи гласуването на по този начин наречените креативен пенсии на още 92-ма артисти, музиканти и актьори, измежду които са Силвия Кацарова, Георги Христов, братя Аргирови, Христо Кидиков и други Причината точката да отпадне от дневния ред на депутатите е, че в деловодството на Народното събрание няма импортиран отчет за решението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР