Парламентът обяви Велико Търново за историческа и духовна столица на

...
Парламентът обяви Велико Търново за историческа и духовна столица на
Коментари Харесай

Велико Търново е историческа и духовна столица на България

Парламентът разгласи Велико Търново за историческа и духовна столица на България, съобщи Агенция " Фокус ".

" За " оповестяването на града като историческа и духовна столица на страната гласоподаваха 99 народни представители, без " срещу " и " въздържали се ".

Точката бе включена в дневния ред при започване на съвещанието по предложение на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Проекторешението е импортирано от депутати от парламентарните групи на ГЕРБ, " Обединени патриоти " и Движение за права и свободи на 4 април 2019 година Предложението е от Инициативен комитет, представляващ великотърновската общност и подкрепено с решение на Общинския съвет на града от 28 март 2019 година

В претекстовете се показва, че градът е основен освен за българската и европейската история, само че и за българската еднаквост. При представянето на претекстовете на проекторешението националният представител от ПГ на ГЕРБ в 4-и Многомандатен изборен регион - Велико Търново Станислава Стоянова уточни, че Търново е неразривно обвързван с дълбините на историята на нашите земи. Тя регистрира и ролята на Търново в епохата на Българското възобновление, както и че градът е център на 1-ви революционен окръг и че в него се организира Учредителното национално заседание.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР