Парламентът наложи мораториум върху цената на електроенергията, водата и топлинната

...
Парламентът наложи мораториум върху цената на електроенергията, водата и топлинната
Коментари Харесай

Парламентът наложи мораториум върху цените на електроенергията, парното и водата

Парламентът наложи мораториум върху цената на електрическата енергия, водата и топлинната сила на равнищата от 1 януари 2021 година. Предложението изненадващо беше направено от парламентарната група на ГЕРБ.

" За " гласоподаваха 186 депутати от всички партии без Движение за права и свободи (те не участваха в гласуването), двама бяха срещу, а други двама се въздържаха.

Освен това, депутатите одобриха основаването на Временна комисия по въпросите с енергийната рецесия и предложение за справяне с нея. Идеята пристигна от парламентарната група на " Продължаваме промяната " (ПП). Председател на комисията ще е депутатът Радослав Рибарски от Политическа партия.

Комисията би трябвало в границите на месец да организира експертен спор и да даде оферти за ограничения против повишението на цените на тока. " За " основаването на краткотрайната комисия гласоподаваха 169 депутати от всички партии без ГЕРБ-СДС.

Днешният спор беше провокиран от оповестеното в понеделник (13 декември) от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) пресмятане, съгласно което от 1 януари 2022 година цената на електрическата енергия за бита би трябвало да се увеличи приблизително за страната със 11,51%, а топлоенергията да нарастне приблизително с 12,8%.

Във вторник министър председателят Кирил Петков разгласи обществено, че е " сюрпризиран " от предлагането на КЕВР, което идва тъкмо в деня на встъпването в служба на новото държавно управление.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР