Парламентът на Латвия обяви понеделник за почивен ден на заседание

...
Парламентът на Латвия обяви понеделник за почивен ден на заседание
Коментари Харесай

Парламентът на Латвия гласува почивен ден в полунощ заради медал в хокея

Парламентът на Латвия разгласи понеделник за почивен ден на съвещание в среднощ, откакто националният отбор на страната завоюва бронзов орден на международното състезание по хокей на лед. Латвия победи с 4:3 Съединени американски щати след продължения и реализира най-хубавия резултат в историята си.

Страната, с население малко над 1.8 млн., беше хазаин на международното дружно с Финландия. Самолетът, с който латвийските хокеисти се прибраха в Рига, прелетя ниско над града за наслада на хилядите почитатели, които отпразнуваха бронзовия орден. Малко преди среднощ в неделя депутати от Народното събрание, облечени с екипи на националния тим, се събраха на съвещание, с цел да разгласят понеделник за почивен ден. Новината беше посрещната с овации.

 Депутати гласоподаваха почивния ден на среднощно съвещание
© Reuters

Депутати гласоподаваха почивния ден на среднощно съвещание

Училищата, университетите и държавните институции бяха затворени. Изключение беше направено единствено за матурите за гимназистите, като учителите ще получат възнаграждение като ексклузивен труд. Местният бизнес се оплака от късното решение, като президентът на латвийската камара на търговията и промишлеността Айгарс Ростовскис съобщи пред локалната телевизия LSM, че това решение " ще сътвори безпорядък за мнозина ".

Някои лечебни заведения взеха решение да останат отворени и да уважат непокътнатите часове на пациентите.

В огромния край Канада победи с 5:2 Германия и завоюва международната купа за 28-и път.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР