Парламентът даде възможност българското правителство да подкрепи санкциите. Това, за

...
Парламентът даде възможност българското правителство да подкрепи санкциите. Това, за
Коментари Харесай

Петков: Обмисляме начини за извеждането на български граждани от Украйна

Парламентът даде опция българското държавно управление да поддържа глобите. Това, за което би трябвало да внимаваме е какви опасности всяко едно придвижване има, всяка една глоба. Това, което ще създадем е да сме сигурни, че приказваме в един глас с европейското семейство, само че имаме поради и рисковете, които са свързани. Това съобщи министър председателят в кулоарите на Народното събрание. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 795
По думите му приоритет на българското държавно управление е деескалация на напрежението, в случай че това към момента е допустимо от страна на Руската федерация.

Най-явно беше потвърдено, че декларацията беше подкрепена в този си тип. Коалиционните сътрудници желаят да са сигурни, че рисковете са преценени, че България не прави недомислени придвижвания, сподели още Петков. 

Дойдох да уверя, че имаме работни групи, обследваме всяка една обстановка и всичките придвижвания, които ги вършим са доста ясно премислени и българският интерес ще бъде ясно подсилен. Дойдох да обясня какви ограничения сме взели, каква е действителната обстановка. Искам да кажа на българските жители, че няма директна заплаха за България. Не желая да се вършат спекулации, посочи министър председателят. 

Това е неприемливо в Европа, когато имаме български жители, които са под обстрел не може да сме уравновесени, би трябвало да предприемем съответни дейности, добави още той.

С украинския посланник гледаме точките, от които да посрещнем нашите жители, а и украйнските. Министърът на нововъведенията работи с министър Генчовска по отношение на пунктовете, да можем да изпратим превоз, с който да натоварим тези хора. Министърът на туризма гледа къде могат да бъдат настанени, означи още Петков.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 795  Олаф Шолц: Руската инвазия в Украйна слага под въпрос мира в Европа Олаф Шолц: Руската инвазия в Украйна слага под въпрос мира в Европа  Украински боен аероплан се разруши край Киев, има починали Украински боен аероплан се разруши край Киев, има починали  Народно събрание приключи гласуването на бюджета, депутатите се изпокараха поради общата позиция за войната в Украйна

Народно събрание приключи гласуването на бюджета, депутатите се изпокараха поради общата позиция за войната в Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР