Парламентът да обсъди в четвъртък ветото на президента върху промените

...
Парламентът да обсъди в четвъртък ветото на президента върху промените
Коментари Харесай

Парламентът гледа ветото на Радев върху промените в Изборния кодекс

Парламентът да разиска в четвъртък ветото на президента върху измененията в Изборния кодекс, планува проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Със собствен декрет президентът Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на върна за ново разискване разпореждания от промените в Изборния кодекс, свързани с паралелното гласоподаване в една секция с хартиени бюлетини и с машини и с прехвърлянето на отговорността на ЦИК за наемане или закупуване на машините. Държавният глава възразява и против анулацията на законовата възбрана посредством народен референдум да бъдат решавани въпроси от компетентността на Велико национално заседание.

В петък се планува депутатите да изберат ръководител на Централната изборна комисия. За поста от ГЕРБ оферират Александър Андреев, който от 2007 година до момента е член на ЦИК.

В проектопрограмата за тази седмица е първото четене на промени в Закона за отговорността за попречване и премахване на екологични вреди и ратификацията на интернационалните документи, по които България е страна. Предвижда се депутатите да прегледат промени в Закона за убежището и бежанците на второ четене, както и годишните доклади за активността на Националната здравноосигурителна каса за 2018 година и 2019 година

В четвъртък Народното събрание ще разиска и импортирани от "Воля " промени в Закона за протекция на детето на първо четене. В петък е очакван парламентарен надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР