Парламентът да изслуша служебния министър на финансите Росица Велкова за

...
Парламентът да изслуша служебния министър на финансите Росица Велкова за
Коментари Харесай

На извънредното си заседание парламентът ще изслуша Росица Велкова за бюджета

Парламентът да изслуша служебния министър на финансите Росица Велкова за осъществяването на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година по главните пера на бюджетните доходи и разноски - това планува програмата на изключителното пленарно съвещание, планувано за вторник, 25 октомври, от 10:00 часа.

Изслушването е планувано като втора точка от дневния ред - първата въпреки всичко е отредена на избора на краткотрайна комисия за разработване на правилника за работа на Народното събрание. Изслушването бе планувано за предишния петък, само че не се състоя поради сложния и проточил се избор на ръководител на Народното събрание.

Финансовият министър ще би трябвало да показа и плана на служебното държавно управление за държавния бюджет за 2023 година, включително тригодишната бюджетна прогноза. Вносители на предлагането са Корнелия Нинова ( " Българска социалистическа партия за България " ) и група народни представители.

По предложение на ГЕРБ-СДС Росица Велкова ще би трябвало да показа и опциите за финансиране на недостига.

В началото на предходната седмица, преди първото съвещание на 48-ото Народно заседание, се състоя среща в Народното събрание по самодейност на " Българска социалистическа партия за България " по отношение на макрорамката на бюджета за 2023 година и незабавни ограничения за поддръжка на семействата и бизнеса. На срещата се отзоваха единствено представители на ГЕРБ-СДС, " Продължаваме Промяната " и Движение за права и свободи. От " Демократична България ", " Възраждане " и " Български напредък " не се отзоваха.

Тогава ГЕРБ-СДС, " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи и " Българска социалистическа партия за България " се сплотиха към оценката, че обстановката в Европа и в България е тежка и би трябвало да продължат ограниченията в поддръжка на бизнеса и хората. Четирите обединения се схванаха да изслушат в Народното събрание служебния министър на финансите Росица Велкова, която да изясни какво е финансовото положение сега.Реклама след 7-ми параграф
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР