Парламентарната Комисия по енергетика прие бившият председател на Комисията за

...
Парламентарната Комисия по енергетика прие бившият председател на Комисията за
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 27 юли


Парламентарната Комисия по енергетика одобри някогашният ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов да реализира функционалностите на ръководител на КЕВР до избирането на нов ръководител, заяви " Нова телевизия ".

Предложението бе направено от Ива Митева от парламентарната група на " ИТН ".

Българска социалистическа партия ще върне на следващия ден на президента несбъднат мандата за сформиране на държавно управление, разгласи Георги Свиленски, ръководител на ПГ на Българска социалистическа партия. Именно той предходната седмица получи от Румен Радев досието с мандата.

Движение " Ние идваме! " изрично дефинира като съзнателно основан неуспех опитът за образуване на кабинет с третия мандат.

Изцяло споделяме паниката на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов за отговорността, пред която е изправено нашето потомство.

В продължение на политиката ни от последните три тура избори, извършени след митингите от 2020 година, считаме за разумно общото явяване на идния ексклузивен парламентарен избор. Това се споделя в позиция на придвижването, изпратена до медиите.

Парламентът не утвърди отчета на краткотрайната комисия за доставките на газ. Дебатите продължиха близо 5 часа и приключиха с неразбираем резултат. Какво демонстрират констатациите на краткотрайната комисия. В окончателното заявление на " Булгаргаз ", подадено в КЕВР за месец май на 8 април 2022 за одобряване на цена, тя е изчислена с доставка от " Газпром Експорт " и не е очакван рандеман.

Булгаргаз подаде заявление за цената на природния газ през август като в него е посочена стойност от 286,84 лева Това е следващ месец с рекордно висока поръчка за цената на синьото гориво.

В момента настоящата цена е 186,17 лева без Данък добавена стойност. Това значи, че газът през август в случай че КЕВР утвърди тази поръчка би трябвало да нарастне с 53,7%, съобщи БТВ.

В края на декември 2021 година цената на природния газ бе в размер на 102,33, като в случай че се одобри нарастването за август цената му ще нарасне с 2,8 пъти.

Специализираната прокуратурата приключи инспекциите против две от лицата в листата " Магнитски " - депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски и някогашният заместник-председател на Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства Илко Желязков, осведоми БНР. Причината за това е неналичието на данни за осъществено закононарушение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР