Парламентарната група на Възраждане дава зеления сертификат на Конституционния съд. На

...
Парламентарната група на Възраждане дава зеления сертификат на Конституционния съд.
На
Коментари Харесай

Възраждане атакува зеления сертификат пред КС

Парламентарната група на " Възраждане " дава зеления документ на Конституционния съд.

На трибунка в Народното събрание депутатът от " Възраждане " Елена Гунчева съобщи, че решението в пленарна зала от доскоро съставлява акт, който предстои на сходно оборване пред Конституционен съд и съдът би трябвало да се произнесе дали решението на четворната коалиция плюс Движение за права и свободи дава отговор на Конституцията и законите на България. Също по този начин и дали е легален въобще самият зелен документ.

" Аз считам, че тъкмо тук (Народното събрание) прецизно би трябвало да се съблюдават Конституцията и законите и ние, народните представители, би трябвало да даваме образец за това по какъв начин се съблюдава Конституцията ", акцентира Гунчева.

Според нея от " Продължаваме промяната " не престават с практиката си да нарушават законите и Конституцията, като от " Възраждане " се надяват Конституционен съд да анулира пречката, подбудена от зеления документ.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че има нещо позитивно от въвеждането на зеления документ за постройките на Народното събрание - решението ще даде опция да се пита Конституционен съд във връзка с сходни актове. Конституционните съдии ще имат прелестната опция да се произнесат дали не е или е противоконституционен най-бруталният акт в българската история, посочи Костадинов.

Според него Има Такъв Народ посочили, че като цяло нас не ни ръководи твърда коалиция, а коалиция " Зелен документ ", посочи Костадинов.

През вратата на Народното събрание ще влязат " Възраждане " и всички техни съидейници другата сряда. Днес се взе решение не да няма ограничавания, а да има ограничавания за всички български жители. Всеки един български жител, който е дискриминиран, би трябвало да е тук идната сряда, с цел да покаже на депутатите какъв брой са загрижени за всеки един български жител.

Затова от " Възраждане " поканиха общително всички техни съидейници или последователи на други партии, които са наранени от зеления документ, да дойдат дружно с тях на съвещанието на Народното събрание идната сряда.

" Не би трябвало да има ограничавания за никого, само че ръководещата петорна коалиция с Движение за права и свободи се пришиха към четворната коалиция. Стигна се до такава степен една от политическите партии да е загрижена за политическото здраве на " Възраждане ". Политическото здраве на " Възраждане " е в съвършена форма и в положително здраве. Другата седмица всички, страдащи от безумните дейности на ръководещите ще потърсят правата си в Народното събрание ", безапелационен бе Костадинов.

Той уточни, че се говорило доста за зеления документ какъв брой той пазел, само че все пак министър председателят декларирал, че в случай че се доближи до 70% имунизирани, зеленият документ ще падне. Това съгласно Костадинов е несъгласие, от една страна, а от друга, няма и сигурност, че това фактически ще стане и министър-председателят ще извърши обещаното.

Ако предлагането е доброжелателно, то, на Кирил Петков като бизнесмен, Костадинов предлага договорка - до отпадне зеления документ не при 70, а при сегашните 35% имунизирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР