Парламентарната група на Демократична България“ внесе проект за решение за

...
Парламентарната група на Демократична България“ внесе проект за решение за
Коментари Харесай

„Демократична България“ внесе проект за решение за оказване на военна помощ на Украйна

Парламентарната група на „ Демократична България “ внесе план за решение за възлагане на Министерския съвет да окаже военно-техническа помощ на Украйна.

Според плана Народното събрание разпорежда на държавното управление да окаже военно-техническа помощ съгласно потребностите на Украйна и опциите на България. Предвижда се финансирането на помощта да стане за сметка на държавния бюджет и от специфични фондовете на Европейския съюз и НАТО за общо финансиране на поддръжката за Украйна.

„ В подтекста на действителните закани за сигурността в целия район, българският народен интерес би трябвало да се дефинира през участието на страната в Европейския съюз и НАТО и по отношение на връзките ни със съдружниците, забележителна част от които предоставиха директна военна помощ и поддръжка на Украйна “, се споделя в претекстовете към плана, който беше импортиран през днешния ден в деловодството на Народното събрание след представянето му на съдружен експертен съвет по защита.

В плана на решение се регистрира, че законните и оправдани през призмата на интернационалното право отбранителни дейности на Украйна могат да бъдат дейно подкрепени посредством даването на съответно въоръжение и съоръжение, което изцяло дава отговор на потенциала и опциите на българския военно-промишлен комплекс и няма да отнеме от стратегическите отбранителни платформи и запаси на Българската войска.

Подчертава се категорично, че отбранителните дейности на Украйна са нейно неотменимо право, което е в цялостно сходство с член 51 от Устава на Организация на обединените нации, като се има поради, че помощта за нападнатия не е интервенция във войната, а е поддръжка за възобновяване на мира.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР