Парламентарната група на БСП за България ще подкрепи наложеното вето

...
Парламентарната група на БСП за България ще подкрепи наложеното вето
Коментари Харесай

И БСП не знаела дали БТР-ите са с отпаднала необходимост

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " ще поддържа наложеното несъгласие от президента Румен Радев върху договорката за БТР-ите като част от помощта за Украйна. Това разгласи водачът на партията Корнелия Нинова пред публицисти.

Българска социалистическа партия и по време на разискванията в Народното събрание беше срещу да се дават БТР-ите на Украйна . Няма доказателства, че техниката е с отпаднала нужда, а също така техниката може да бъде употребена в бедствени обстановки, уточни Нинова, която открои, че претекстовете на президента съответстват с тези на " алените ".

По думите й дарението на въпросните БТР-и съставлява и е в ущърб на националната сигурност.
 Денков убеден в превъзмогването на ветото за БТР-ите за Украйна
Денков убеден в превъзмогването на ветото за БТР-ите за Украйна

Според премиера това ще се случи незабавно

Коментарът си тя направи, откакто организира среща с леви, центристки и патриотични обединения в полемика за бюджета и за внасяне сред първо и второ четене на оферти.

" Българска социалистическа партия за България " дружно с леви, центристки и патриотични обединения организираха среща за полемика по отношение на оферти, които да се създадат сред първо и второ четене в бюджет 2024. Днес се включиха Национална движение „Симеон Втори" и получихме тяхната поддържа за предложенията ни в бюджета сред първо и второ четене, изрази задоволството си водачът на " алените " Корнелия Нинова.

Това, което започнахме, се развива , форматът остава отворен , идната среща ще е по отношение на плана за промени в Конституцията. Тогава Българска социалистическа партия ще поканят конституционалисти по тематиката и ще продължат напред в този формат, сподели още Нинова.

Припомняме, че през днешния ден президентът Румен Радев за изпращане на БТР-и на Украйна. Той върна за ново разискване в Народното събрание Закона за одобрение на Споразумението, с което България дава безплатно бронираната транспортна техника.
 Мария Габриел желае да види претекстовете на Радев за ветото
Мария Габриел желае да види претекстовете на Радев за ветото

Решението на Народно събрание за помощта за Украйна е взето след координиране със структурите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР