Парламентарната група на БСП внесе проект за решение за предсрочното

...
Парламентарната група на БСП внесе проект за решение за предсрочното
Коментари Харесай

БСП внесе искане за освобождаването на Иван Иванов от КЕВР

Парламентарната група на Българска социалистическа партия внесе план за решение за предварителното освобождение на Иван Иванов от поста ръководител на КЕВР, заяви партията.
В претекстовете си левицата акцентира, че КЕВР е органът, който контролира активността в енергетиката и във водоснабдяването и като подобен той не пояснява, а извършва закона.
Причината за гнева на левицата е това, че енергийният регулатор е оставил без внимание импортираната при него подписка, събрана от Българска социалистическа партия, в която се показва, че комисията би трябвало да попречи на договорката сред ЧЕЗ и " Инерком ". По тази тематика през вчерашния ден от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова атакува Иванов, а по-късно съобщи, че партията й ще изиска да бъде отхвърлен от поста преди края на мандата му. Според настоящото законодателство съставът на регулатора се избира от Народното събрание.
В Българска социалистическа партия считат, че става дума за отвод да се извърши Законът за енергетиката, съгласно последните промени в който, на регулатора бяха дадени пълномощия да се произнася по покупко-продажби с сдружения, чиято активност управлява. Иванов още през вчерашния ден изясни, че консултациите с адвокати са посочили, че не може комисията да взима връзки по въпросната подписка, още повече, че с нея се изисква взимането не на решение, а на несъмнено решение.
Българска социалистическа партия стимулира настояването си и с това, че съгласно партията Иван Иванов няма желание да съблюдава Закона за енергетиката.
Вносителите на настояването показват в известие до медиите, че Законът за нормативните актове дефинира кой пояснява законите и КЕВР, в това число и нейният ръководител не е измежду тези, които вършат това.
" Народните представители от левицата са безапелационни, че това пояснение, в лицето на ръководителя на КЕВР, съставлява тежко нарушаване на служебните отговорности по смисъла на член 12б, т. 5 от Закона за енергетиката ", се показва в известието до медиите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР