Парламентарната група на БСП иска изслушване на министъра на културата

...
Парламентарната група на БСП иска изслушване на министъра на културата
Коментари Харесай

БСП вика двама министри в парламента заради Паметника на Съветската армия

Парламентарната група на Българска социалистическа партия желае чуване на министъра на културата Кръстю Кръстев, на районното развиване Андрей Цеков и шефа на Държавната организация по метрологичен и механически контрол Евгени Симеонов поради демонтажа на Паметника на Съветската войска в София.

Левицата е внесла документи за чуване в деловодството на Народното събрание и упорства това да е първата работа на депутатите на следващия ден. За Цеков упорстват в качеството му на министъра, отговарящ за Дирекция " Национален строителен надзор ", а от шефа на ДАМТН желаят да обяснят противозаконен ли е кранът, който смъква частите от фигурите на монумента.

Георги Свиленски описа, че на срещата на партията с премиера през вчерашния ден, той им е заречен, че през днешния ден ще им даде документите за демонтажа на паметника. Все още обаче не били получили подобен.

" Това потвърждава нашите изказвания от последните няколко седмици, че това, което се прави в центъра на София е един безчовечен акт без документи, инструкции, проекти, нищо, което да се приближава до закона ", разяснява той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР