Парламентарната група на Български възход ще подкрепи кандидатурата на Николай

...
Парламентарната група на Български възход ще подкрепи кандидатурата на Николай
Коментари Харесай

"Български възход" ще подкрепи Габровски, но не и структурата и състава на кабинета му

Парламентарната група на " Български напредък " ще поддържа кандидатурата на Николай Габровски за министър-председател, само че няма да поддържа препоръчаните от него конструкция и състав на държавно управление. Това разгласи от парламентарната естрада водачът на БВ Стефан Янев.

По конституция Народното събрание гласоподава първо кандидатурата за министър-председател, а по-късно препоръчаният от него кабинет.

" Ще подкрепим персонално проф. Габровски като претендент за министър председател. В същото време ПГ на " Български напредък " няма да поддържа препоръчаната конструкция и състав на кабинета, защото липсва изясненост кой ще носи политическата отговорност. Отиването на избори не трябва да ни плаши ", съобщи Стефан Янев.

Той добави, че при започване на 48-ото Народно събрание множеството от представителите на политическите сили са изразили вяра и отговорност, че са в Народното събрание да вземат решение проблеми, да оферират решения.

В основата на тези решения съвсем бяхме единомислещи, че е разговорът. Днес, когато би трябвало да гласуваме конструкция и състав на Министерски съвет, виждаме резултатите от този разговор, до каква степен той е съумял, уточни водачът на " Български напредък ".

Янев поздрави ГЕРБ-СДС за номинацията на проф. Габровски като знак за отвореност към гражданското общество. Време е и ние да създадем още такива жестове и да бъдем отворени към гражданското общество, прикани Стефан Янев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР