Парламентарната антикорупционна комисия изслушва шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Поводът

...
Парламентарната антикорупционна комисия изслушва шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Поводът
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия в НС изслушва Сотир Цацаров

Парламентарната антикорупционна комисия изслушва шефа на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Поводът обаче не е подадената от него оставка. Той е поканен да дава отговор на депутатски въпроси, ще бъде разисквана и успеваемостта на КПКОНПИ, оповестяват от Нова телевизия.
На 13 януари Цацаров разгласи, че подава оставка, само че ще изиска да бъде освободен от 1 март, когато би трябвало да внесе годишния доклад на Антикорупционната комисия. Ден по-късно Цацаров остана без допуск до класифицирана информация, откакто той му беше лишен от ДАНС.
„ Готов съм да давам отговор на всички въпроси, които ще ми бъдат поставени”, съобщи Цацаров при започване на чуването.

„ С ваши две писма са изискани данни и иформация за работата на комисията. Първото касае данни по отношение на производствата, свързани с спор на ползи и лишаване на нелегално добито имущество. А второто – отново данни за лишаване на нелегално добито имущество за интервал от 2013 г досега”, сподели още той.

„ На първото е отговорено с известно забавяне заради изключителния размер информация, които се изисква. Отговорът е пред вас. Във второто – бяхте сложили 3-дневен период, само че отговорихме, че той няма по какъв начин да бъде спазен тъй като е невероятно този размер да бъде събран в случай, че беше изпратено в петък ", уточни Цацаров.

Той акцентира, че закъснението не се дължи на демонстрация на пренебрежение, а на неспособност да се даде този размер в този период

„ Постарали сме се да предоставим цялата налична информация, която имаме. Пълният размер ще бъде показан в отчетния отчет в случай че Народно събрание ми даде опция да го дава ", добави Сотир Цацаров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР