Парк Йелоустоун отново ще посреща туристи през следващите седмици. По-голямата

...
Парк Йелоустоун отново ще посреща туристи през следващите седмици. По-голямата
Коментари Харесай

Парк Йелоустоун отново ще посреща туристи през следващите седмици

Парк Йелоустоун още веднъж ще посреща туристи през идващите седмици. По-голямата част от националния парк ще бъде налична до половин месец, доста по-рано от в началото предстоящото, откакто рекордни наводнения опустошиха района на Йелоустоун предходната седмица и унищожиха основните пътища, оповестява Асошиейтед прес.

Главният рейнджър на Йелоустоун Кам Шоли посочи, че световноизвестният парк към този момент ще приема по-малко гости и възобновяване на пътните връзки с някои обитаеми места в Монтана ще отнеме повече време.

Служителите на парка обявиха в неделя, че построяването на пътищата и мостовете ще коства 50 милиона $, които ще бъдат предоставени от бюджета за градежа на федералните автомагистрали.

Все още няма график за ремонт на трасетата сред парка и регионите на Монтана, където се чака възобновяване да продължи с месеци.

Националният парк отчасти ще отвори порти в 08:00 часа сутринта в сряда, дни, откакто повече от 10 000 гости бяха принудени да го изоставен, когато Йелоустоун и още няколко други реки излязоха от коритата си.

Дъждът и бързо размразяване на снеговете предизвикаха безпорядък в елементи от щатите Монтана и Уайоминг, бяха залети дребни градове, а електрозахранването - прекратено.

Първоначално ще бъдат отворени единствено някои елементи от парка, до които може да се стигне откъм южната част на Йелоустоун. Достъпът до живописната околност на естествения феномен ще бъде единствено за туристи, които посещават парка за един ден и не остават да нощуват.

В рамките на две седмици чиновниците възнамеряват да отворят и северната част на парка, откакто оповестиха преди дни, че евентуално тя ще остане затворена през летния сезон.

Северният район ще даде на посетителите опция за достъп до известни атракции, в това число водопадът „ Тауър Фол “ (Tower Fall) и горещите извори „ Мамът Хот Спрингс “ (Mammoth Hot Springs). Но ще остане неразрешено навлизането в долината Ламар, която е известна с богатата си дива природа и в която могат да се срещнат мечки, вълци и бизони.

„ До 80 % от парка ще действа “, сподели в неделя шефът на федералната организация за национални паркове Чарлз „ Чък “ Самс по време на посещаване в Йелоустоун, с цел да реши последствията от наводнението.

Ще отнеме доста повече време, евентуално години, с цел да се възстановят изцяло два мощно развалени сектора от пътя, които свързват парка с Гардинър на север и с Кук Сити на североизток.

По време на обиколка на потърпевшите региони в неделя, чиновниците на парка демонстрираха един от шестте сектора от пътя покрай Гардинър, където вилнеещите наводнения заличиха по-голямата част от пътното платно.

Рейнджър Кам Шоли съобщи, че 20 000 тона дървен материал се изтеглят, с цел да се построи краткотраен различен маршрут по остарял път, който минава над каньона. Това ще разреши на чиновниците, които работят в централата на парка в Мамут да стигат до домовете си в Гардинър.

Временният маршрут може да се употребява и от търговски туристически компании, които имат позволения да провеждат визити с екскурзовод в парка.

„ Направихме доста повече, в сравнение с си мислехме преди седмица. Това ще е лятото на възобновяване “, сподели Шоли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР