Пърженето във фритюрник е много лесно, тъй като съвременните уреди

...
Пърженето във фритюрник е много лесно, тъй като съвременните уреди
Коментари Харесай

Каква мазнина е най-подходяща за фритюрник

Пърженето във фритюрник е доста елементарно, защото актуалните уреди нагряват мазнината тъкмо до откритата от термостата температура.

Така една порция лой се употребява доста пъти, защото мазнината не кипи и не се образуват канцерогенни субстанции, както става, в случай че употребявате наново мазнината от пърженето в тигана.

Един-два пъти седмично е изцяло обикновено да си пържите артикули във фритюрник, повече ще е прекомерно за организма, в случай че предпочитате да се храните здравословно.

Преди да сложите продуктите в мазнината, би трябвало да се убедите, че е достигната вярната температура, защото в противоположен случай продуктите ще попиват мазнината.

За пържене във фритюрник се предлага потреблението на растителна лой. Тя освен оказва помощ да се понижи равнището на неприятния холестерол в организма, само че съдържа също по този начин потребния витамин Е.

Продуктите, пържени с растителна лой във фритюрник, не са чак толкоз калорични. Пърженето във фритюрник спомага за запазването на минералните субстанции и витамините в продуктите.

 Панирани хапки

Избирайте лой, която е подобаваща за фритюрник – слънчогледово олио, царевично олио, олио от рапица, както и други типове лой, без зехтин. Той не е подобаващ за пържене във фритюрник.

Препоръчва се потреблението на ненаситени растителни мазнини за фритюрника. Избягвайте ароматизираните мазнини, да вземем за пример олио от орехи или фъстъци. Можете да употребявате олио от гроздови семки.

Никога не смесвайте във фритюрника остаряла лой с прясна. Това не се отразява добре върху пържените артикули. Не смесвайте друга по тип лой – да вземем за пример царевично и слънчогледово олио, защото те изискват друго време за постигане на мечтаната температура.

За да ползвате олиото във фритюрника повече време, потапяйте в него подсушени артикули – по този начин то няма да изкипява и ще ви служи по-дълго време.

След като мазнината остарее – това става сред седем и петнадесет пъти, взависимост от филтъра на фритюрника, изчакайте олиото да поизстине и го излейте в бутилка, която изхвърлете. Избягвайте да изливате олиото в мивката, защото може да се получи задръстване на тръбите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР