Парижките власти разследват появата на десетки антисемитски графити из целия

...
Парижките власти разследват появата на десетки антисемитски графити из целия
Коментари Харесай

Париж осъмна изрисуван с антисемитски графити

Парижките управляващи проверяват появяването на десетки антисемитски графити из целия град, пишат международните медии. На доста здания в центъра на града, както и в покрайнините, са се появили звезди на Давид върху постройките, на фона на задълбочаващия се спор в Близкия изток.

„ Това са отвратителни дейности “, съобщи френският министър председател Елизабет Борн и се закани, че причинителите няма да останат без наказване.

Това е третото им нахлуване

Звездите са се появили в центъра на града през последната нощ, а в прилежащ на Париж град те са били съпроводени от надпис „ Палестина ще победи “.

От началото на спора сред Израел и „ Хамас “ на 7 октомври френските управляващи са записали 857 антисемитски случая, разяснява вътрешният министър на Франция Жералд Дарманин. „ За три седмици сме записали повече в сравнение с за цялата година “, добавя той.

Снимка: Редакторски екип

Съветът на еврейските студенти във Франция също разгласява изказване. В него те дават подтекст на звездите на Давит, които са употребявани с цел да имитират метода, по който нацистите са маркирали евреите по време на режима си. „ Този развой имитира случилото се през 30-те години на предишния век, както и по време на Втората международна война, довело до убиването на милиони евреи “, съобщи президентът на съвета Самуел Лежуайо.

При допитването да израелските общности в Париж и покрайнините, доста от тях обявиха, че не се усещат в сигурност.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

От 7 октомври насам Израел бомбардира Ивицата Газа, с цел да унищожи групировката „ Хамас “. Атаката на терористите през октомври докара до гибелта на към 1400 души, а доста други бяха пленени. Междувременно повече от 8500 души, множеството от които цивилни, са били убити от ударите на израелската армията в Газа.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР