Парижани запазват спокойствие на фона на покачващото се ниво на

...
Парижани запазват спокойствие на фона на покачващото се ниво на
Коментари Харесай

Заради наводненията в Париж затварят пътища и тунели

Парижани резервират успокоение на фона на покачващото се равнище на река Сена, което приближава върхови стойности, съобщи Асошиейтед прес.

Районът на Париж е мощно обиден от наводненията, породени в страната през миналата седмица, само че животът във френската столица като цяло резервира нормалния си темп. Очаква се нивото на Сена скоро до доближи върхови стойности, само че без да надвишава рекордните равнища, заяви осведомителната работа "Вижикрю ", която следи тези промени.

Докато наводненията през 2016 година предизвикаха гибелта на двама души в региона на Париж, а няколко бяха ранени, този път няма данни за жертви.

Като защитна мярка парижките управляващи затвориха няколко тунела, паркове и приземния етаж на музея "Лувър ". Затворени са пътища по крайбрежията на Сена, както и някои гари около реката, само че като цяло тези ограничения не основават съществени проблеми в "града на светлините ".

Доста по-сложна е ситуацията отвън столицата. Извънредно мощните превалявания доведоха до прекъсване на тока и постановиха евакуирането на към 400 души. Пороите предизвикаха обилни вреди в предградията. Те ще се отразят зле и на компаниите, които оферират корабоплаване с корабче по Сена, защото придвижването по реката за момента е изцяло неразрешено.

Според Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) наводненията по поречието на реките Сена и Лоара през 2016 година са имали отрицателен стопански резултат, възлизащ на 1,42 милиарда евро. Изчисленията демонстрират, че злополучие, сравнимо с огромното наводняване от 1910 година, когато равнището на Сена достигнало рекордните 8,62 м., би предизвикало вреди на стойност сред 3 и 30 милиарда евро, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР