Парижани гласуваха за премахване на джиповете и по-големите автомобили от

...
Парижани гласуваха за премахване на джиповете и по-големите автомобили от
Коментари Харесай

Париж утроява таксите за паркиране на джипове в центъра

Парижани гласоподаваха за унищожаване на джиповете и по-големите коли от улиците на френската столица посредством оскъпяването на паркирането им от есента, съобщи Асошиейтед прес.
Прочетете още
Агенцията дефинира творби през вчерашния ден референдум като последния стадий от напъните на кмета социалист Ан Идалго да направи града хазаин на идната тази година летни олимпийски игри по-екологичен и по-приятелски надъхан към пешеходците и велосипедистите.

Според формалните резултати от кметството над 54 % от гласовете, подадени на националното допитване, минало при извънредно ниска изборна интензивност, са подкрепили мярката за утрояване на таксите за паркиране за водачите на джипове и по-големи автомобили от извънградски региони до 18 евро на час за престой в центъра на града. Само 5,7 % от 1,3 милиона имащи право на избор са дали своят вот в 39-те изборни секции в града.

В изявленията си в обществените мрежи за повишение на изборната интензивност на вота Идалго твърди, че джиповете заемат прекалено много място по тесните парижки улици, замърсяват околната среда и " заплашват здравето и планетата ни ", а също така провокират повече пътнотранспортни катастрофи от по-малките коли. Допълнителните такси ще влязат в действие от 1 септември, сподели Идалго.

Цената за паркиране на джипове в централните квартали на френската столица, в регионите с номера от 1 до 11, ще се увеличи до 18 евро на час за първите два часа, до момента в който за по-малките коли таксата ще възлиза на 6 евро на час.

След първите два часа паркирането ще става все по-наказателно. Шестчасов престой с джип - задоволителен да вземем за пример за посещаване на зрелище и ресторант - ще коства 225 евро в съпоставяне със 75 евро за по-малките коли.

Далеч от центъра на Париж, в крайните квартали на града, в регионите с номера от 12 до 20, лидерът на джип от отвън града ще заплаща 12 евро на час за първите два часа от престоя, като сумата ще се усилва прогресивно, достигайки 150 евро за шестчасов престой, отбелязва АП.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР