Париж-Манхатън“ е типичен момичешки френски филм – закачлив, забавен, романтичен,

...
Париж-Манхатън“ е типичен момичешки френски филм – закачлив, забавен, романтичен,
Коментари Харесай

Един усмихнат филм

„ Париж-Манхатън “ е характерен момичешки френски филм – шеговит, занимателен, сантиментален, хубав и неангажиращ. Бях чувала за него, тъй като е юридически от дъщерята на великия Клод Льолуш – Софи, което не подсигурява нищо повече от известна известност и леко повишени упования, които тя съумява изцяло да покрие. В този филм има от всичко хубаво и френско в точната доза, тъй че да е прелестно без да нагарча от наслада.

Историята е за чаровната Алис – безспорна парижанка, даже повече от Амели Пулен – задоволително е да видите по какъв начин носи цикламената си рокля с деколтето наобратно и по какъв начин кара тротинетка с обувки-балеринки, до момента в който повърхностно разчорлената й коса се развява след нея… И по този начин, Алис е влюбена в Уди Алън дотам, че за всяка житейска обстановка си има подобаващ негов откъс или филм. Денят й минава в аптеката със симпатичните й леко луди клиенти, а вечерите са си единствено нейни, което е толкоз идеално, че и през разум не й минава да се обвърже. За това се грижи татко й, който раздава нейните визитки на всеки млад мъж на разположение и основава много конфузни обстановки. Във кино лентата участват още и красивата й майка, очарователната й сестра и племенница и няколко грозни французи с огромни носове, жестоко плетени пуловери и доста сексапил. А, да, в края участва и самият Уди Алън. 
  Толкова френски филм, че даже и да му спрете звука, отново ще се усмихвате и ще разберете безпогрешно какъв е по националност. Почитателите на Уди Алън пък ще разпознаят много препратки към неговите филми освен като цитати, само че и в самите подиуми от кино лентата, в симпатичното и невротично еврейско семейство на Алис и най-много в гласа на Уди, който звучи в целия филм. Само за девойки – прелестно гледане!  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР