Парчета от руски боен дрон са намерени край бреговете на

...
Парчета от руски боен дрон са намерени край бреговете на
Коментари Харесай

Настръхваща находка край Иракли: Останки от руски боен дрон намерени на плажа

Парчета от съветски военен дрон са открити край крайбрежията на Иракли. Частите от летателния уред са открити инцидентно от разхождащи се в региона, сподели кореспондентът на бТВ Йордан Фотев.
„ В южната част на плажа видяхме останките от машината. Беше видно, че е дрон с надпис на съветски език, който преведен на български гласи „ Не приближавай “. По опашката на летателния уред има забележими белези от осколки “, сподели оръжеен експерт в изявление за бТВ.
Течението го е довлякло тук, тъй като тази част е олекотена, с морска пяна е от вътрешната страна. Докарана е от вълните. Вероятно твърдата е потънала или морето я е избутало на различен плаж “, предвижда той.
Оръжейният експерт Руслан Иванов пък изясни, че останките от опашната част са на безпилотен летателен уред, създаван в Русия от 2010 година
„ Войната в Украйна се трансформира в елементарен информативен декор и ето една година след нейното начало, Черно море ни изпраща това увещание, че посредством него България е прилежаща на спора страна. На този хубав български плаж лежат останките от опашната част на безпилотен летателен уред Форпост ЕР “, посочи той.
„ Този дрон е юридически в уралски цех по израелски лиценз. Той съставлява копие на израелски дрон. Класът му е дребен към междинен – нещо като турския „ Байрактар “, сподели Иванов.
Предназначението на машината е ударно-разузнавателна, добави той.
„ Всъщност руснаците изначало усвоиха израелската технология като разследващи дронове. След това я надградиха и към този момент разполагат с произведения, които може да носят ракети и баражиращи снаряди. Така че доста експерти дори към този момент назовават войната в Украйна война на дронове “, съобщи специалистът.
„ Успехът на бойното поле зависи в огромна степен от триумфа на контрабатарейната битка на артилерийските системи, която зависи от насочването посредством въздушното разузнаване, осъществено от безпилотните летателни апарати “, разяснява той.
„ Тези остатъци са изцяло безвредни, само че е по този начин с други „ дарове “, които може да получим от морето. Мините, които течението донася от Украйна, се откъсват и бяха открити няколко край нашите крайбрежия. Край Одеса имаше драматичен случай “, напомня Иванов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР